03/05/2024

Χρόνια πολλά Gina!

Πολύ πριν η Ronda βάλει το γυναικείο ΜΜΑ στην μεγάλη σκηνή, η Gina Carano ήταν το πρώτο πρόσωπο του, αυτή που το έβγαλε ουσιαστικά από την αφάνεια και έδωσε κίνητρο σε αθλήτριες όπως η Rousey να ασχοληθούν σοβαρά! Σήμερα, η Gina μας γίνεται 34 στών.

Πρώτα από  ολα:

<3

Ξεκίνησε με τα μαχητικά αθλήματα με το Muay Thai όταν ο προπονητής του φίλου της της είπε ότι είναι «χοντρή» για να την πείσει να ξεκινήσει προπονήσεις. Εκεί είχε ρεκορ 12-1-1 ενώ και εκτός των ρινγκ ξεχώρισε όντως μια από τις μέντορες σε ένα από τα πρώτα μαχητικά ριάλιτη «Fight Girls» και πρωταγωνίστησε στην Cult μαχητική ταινία «Ring Girls»

Την μεγαλύτερη δημοσιότητα όμως την πέτυχε παίζοντας ΜΜΑ. Ήταν στην πρώτη γυναικεία ΜΜΑ μάχη που έγινε ποτέ στο Las Vegas. Αργότερα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στις καλές διοργανώσεις Elite XC και Strikeforce. Μάλιστα στην πρώτη, ήταν το Co Main event σε μια από τις μεγαλύτερες ΜΜΑ κάρτες που έγιναν ποτέ φτάνοντας τα 4.5 εκατομ. θεατές σε ελεύθερο κανάλι.

Α ναι, επίσης:

Την πρώτη της ήττα την γνώρισε στην τελευταία μάχη της καριέρας της από την «Cyborg» Santos (σ.σ. τότε)  το 2009 και από τότε δεν έχει αγωνιστεί ξανά αν και έχουνμ υπάρξει δύο περιπτώσεις όπου η επιστροφή της συζητήθηκε, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Ψηφίστηκε ως η πιο «καυτή» γυναίκα στις ΗΠΑ από το Biz Big περιοδικό το 2008, την ίδια χρονιά ήταν η πιο ραγδαία αυξανόμενη αναζήτηση στο Google και 3η στο Yahoo ενώ ήταν 5η στη λίστα με τις 10 πιο επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο. Το 2009 ήταν 16η στη λίστα με τις 100 πιο «καυτές» γυναίκες του MAXIM ενώ ήταν η πρώτη μαχήτρια εξώφυλλο στο Body Issues του ESPN.