05/05/2024

Τον πάτησε φορτηγό και κατέληξε πρωταθλητής σε PRIDE και UFC!

ekptosiΉταν 11 χρονών όταν έπεσε σε κώμα. Ένα φορτηγό που ο Antonio Rordigo Nogueira είδε ποτέ στους δρόμους της πατρίδας του Vitória da Conquista στην Βραζιλία, κυριολεκτικά πέρασε από πάνω του και ο νεαρός αθλητής, τζουντόκα τότε, ξύπνησε στο νοσοκομείο 4 μέρες μετά. Ακόμη και χωρίς τις αισθήσεις του όμως ο ίδιος υποστηρίζει σήμερα ότι άκουγε ξεκάθαρα τους γιατρούς να σχολιάζουν ότι δεν θα ξανακάνει σπορ ποτέ, μετά ότι δεν θα ξαναπερπατήσει ποτέ και λίγο αργότερα ότι δεν θα ξυπνήσει ποτέ.

Αυτός όμως ξύπνησε αφήνοντας όμως κομμάτια του πίσω στην άσφαλτο. Ένας γείτονας που έβαλε όπισθεν στο φορτηγό του χωρίς να δει τον νεαρό να παίζει με τους φίλους του, του κόστισε δύο πλευρά, ένα τρυπημένο πνεύμονα, μια αφαίρεση σπλήνας, ένα τραυματισμένο γόνατο, έναν σχισμένο αχίλλειο τένοντα, ένα χτυπημένο συκώτι και συνολικά 300 ράμματα. Όσοι τον έχουν δει σήμερα εν δράση τώρα ξέρουν από που προήλθε η μεγάλη ουλή που έχει στην πλάτη του.

Του πήρε ένα ολόκληρο χρόνο να βγει από το νοσοκομείο αλλά γρήγορα επέστρεψε για άλλες δύο εγχειρίσεις αφού οι γιατροί είχαν ξεχάσει ιατρικό εξοπλισμό κάπου στον αυχένα του.

Σήμερα θυμάται ακόμη τις συζητήσεις των γιατρών και των δικών του πάνω από το κεφάλι του πριν ξυπνήσει τελείως.

«Θα πεθάνει» έλεγαν αυτοί. «Όχι δεν θα πεθάνω απαντούσε αυτός μέσα στο μυαλό του».

Τρία χρόνια μετά θα ξεκινούσε την πυγμαχία, 7 χρόνια μετά θα ξεκινούσε το BJJ και 14 χρόνια μετά το ατύχημα θα γινόταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Heavyweight κατηγορίας του PRIDE. Λίγα χρόνια μετά θα πρόσθετε και την ζώνη του UFC στον τοίχο του.

Οι μάχες του με τεράστια ονόματα όπως ο Cro Cop, ο Fedor Emelianenko, ο Cain Velasquez ,ο Frank Mir ακόμη και ο Bob Sapp έχουν μείνει στην ιστορία του αθλήματος και ο ίδιος θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους heavyweights όλων των εποχών. Σε όλη αυτή την σπουδαία καριέρα ο ίδιος δεν έχει μείνει αλώβητος. Ο Mir του έσπασε το χέρι, ο Velasquez του χάρισε ένα τρομερό ΚΟ και ο Fedor έσπασε με ευκολία την διαβόητη guard του. Όμως όλα αυτά δεν συγκρίνονται με τον 11χρονο κάτω από το φορτηγό.

ekptosi