29/04/2024

Φοβερό Tweet από Muhammad Ali σε Dana White

Εντάξει προφανώς δεν θα το έγραψε με τα χέρια του ο χτυπημένος από Πάρκινσον θρύλος της πυγμαχίας αλλά μιας και ο λογαριασμός είναι ο επίσημος δικός του θα ήταν δική του ιδέα σίγουρα.

Ο κορυφαίος, κατά πολλούς, πυγμάχος όλων των εποχών έστειλε το εξής tweet στον πρόεδρο του UFC,:

ali-tweet_medium

Φυσικά η απάντηση του White ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης:

dana-tweet_medium

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει την μεγάλη «μάχη» του Ali με τον σπουδαίο παλαιστή (κανονικό και «pro») της Ιαπωνίας Antonio Inoki. Οι κανόνες του αγώνα συνδύαζαν και τα δύο στυλ και γι’αυτό θεωρείται από πολλούς ή πρώτη επίσημη ΜΜΑ μάχη. ΤΟ πως προέκυψε αυτός ο αγώνας είναι μεγάλη και πολύπλοκη ιστορία.

Ο Inoki συνήθιζε να οργανώνει αγώνες με πρωταθλητές από άλλα στυλ για να δείχνει την δύναμη του «prowrestling» και ένας από αυτούς ήταν και ο Ali. Εκεί κάπου τελειώνει η δεδομένη ιστορία και ξεκινάνε… τα σενάρια.

Ένα από αυτά ήθελε τον αγώνα να είναι δουλεμένος και προαποφασισμένος όπως σχεδόν κάθε αγώνας Pro Wrestling με το σενάριο να λέει ότι ο Ali θα αρπαζόταν με τον Inoki και καταλάθος θα ξάπλωνε τον διαιτητή και όταν θα προσπαθούσε να τον συνεφέρει ο Ιάπωνας θα τον χτυπούσε από πίσω με κλωτσιά και θα τον κέρδιζε έτσι. Η ιστορία αυτή λέει ότι όταν ο Ali έμαθε ότι θα έχανε άλλαξε γνώμη και «έσκισε» το σενάριο κάνοντας τη μάχη κανονική.

Άλλο ένα σενάριο λέει ότι ο Ali πήγε στην Ιαπωνία νομίζοντας ότι θα κάνουν κάποια επίδειξη αλλά όταν είδε τον Inoki να προπονείται για κανονική μάχη τον ρώτησε πότε θα κάνουν την πρόβα και εκείνος του απάντησε «πια πρόβα παίζουμε ξύλο κανονικά!».

Το σίγουρο είναι ότι έγινε τόσο έντονη διαβούλευση για τους κανόνες, κυρίως υπερ του Ali, που στο τέλος κατέληξε φάρσα. Για 15 γύρους ο Ινόκι ήταν ξαπλωμένος στην πλάτη του και ο Ali έριξε μόνο 6 μπουνιές και αυτές στον αέρα… στο τέλος το δώσαν ισοπαλία και κανείς δεν έχασε… Εκτός από τον κόσμο που το είδε…

Όσον αφορά την πρώτη ΜΜΑ μάχη, αυτή μάλλον ήταν ο αγώνας του θρυλικού τζουντόκα και μέντορα της Ronda Rousey, Gene Lebell ενάντια στον πυγμάχο Milo Savage το 1963 όταν και ο Lebell τον έπνιξε και τον άφησε αναίσθητο και του επιτέθηκε το κοινό γιατί νόμιζαν ότι τον σκότωσε…

http://www.youtube.com/watch?v=quQazKRAZYs