30/04/2024

Τρελές «μπηχτές» GSP για ντόπες στο UFC!

ΤΗν έλειψη στήριξης προς το πρόσωπό του από το UFC, όταν αυτός ζήτησε να γίνει ενδελεχής έλεγχος αντιντόπινγκ πριν την μάχη του με τον Hendricks, ανέφερε ως μία από τις κύριες αιτίες της «απόσυρσής του» από την αγωνιστική δράση ο GSP. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αντίθεση με τον συνηθισμένο συγκρατημένο εαυτό του, ο Καναδός ανοίχτηκε και είπε αρκετά σοβαρά πράγματα:

«Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω αυτούς που είναι ειλικρινείς στο άθλημα. Είτε με πιστεύετε είτε όχι δεν πήρα ποτέ απαγορευμένες ουσίες στη ζωή μου. Θα το δηλώσει και σε ανιχνευτή ψεύδους αυτό, δεν με νοιάζει. Εϊμαι υπερ των αντιντόπινγκ εξετάσεων. Πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στο άθλημά μας»

.

«Προσπάθησα να κάνω κάτι για να αλλάξω το σπορ» είπε. «Δυστυχώς, υπήρχαν άλλοι άνθρωποι, για διαφορετικούς λόγους, ίσως για λεφτά, ίσως από φόβο ότι θα χάσουν λεφτά, γιατί αν ακύρωναν τον αγώνα (σ.σ. με τον Hendricks) λόγω θετικού αποτελέσματος κάποιος θα έχανε εκατομμύρια δολλάρια. Επίσης είναι και το Image του αθλήματος. Αν αρχίσεις να τεστάρεις τους πάντες, πόσοι θα βρεθούν θετικοί; Δεν θέλω να το πω δημόσια γιατί δεν θέλω να κατηγορίσω κανέναν αλλά το Image του αθλήματος θα πληγωθεί. Μην ξεχνάτε, αθλητής είμαι, έχω πληροφορίες εκ των έσω, ξέρω τί συμβαίνει και με απογοητεύει αυτό»

.

«Αυτό είναι ένα σχετικά νέο σπορ. Υπάρχει μία οργάνωση που έχει ένα είδους μονοπώλειο, οπότε οι αθλητές δεν έχουν δύναμη και αν μιλήσουν τιμωρούνται. Αν θέλουμε το σπορ να γίνει αποδεκτό παγκοσμίως πρέπει να γίνονται σωστοί έλεγχοι ντόπινγκ και αν δεν συμβεί τώρα θα συμβεί κάποια στιγμή. Ίσως δεν τους άρεσε η ιδέα μου γιατί αν το έκανα εγώ θα το έκανε και κάποιος άλλος μετά και ίσως δεν θέλουν να συμβεί αυτό»

Βαριές κουβέντες από τον Καναδό και φαίνεται ότι έχει να πει ακόμη περισσότερα! Απάντηση από το UFC δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.