18/05/2024

Το μέλλον του McGregor είναι ο Frankie Edgar ή αλλαγή κατηγορίας!

Ναι, ο Conor McGregor πέτυχε τον στόχο του και εδώ και μερικές ώρες δικαίως αποτελεί το μεγαλύτερο αστέρι της τεράστιας βιομηχανίας ΜΜΑ που ονομάζεται UFC. Ο Ιρλανδός από πολλούς χαρακτηρίστηκε τρελός, απ’άλλους είναι απλό…πεφταστέρι κι από τους μεγάλους hatters του ψώνιο χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες για να γίνει αυτό που βροντοφώναζε, δηλαδή ο καλύτερος ο πρωταθλητής! Κι όμως ο McGregor μας έβγαλε όλους ψεύτες και κατάφερε να μας κάνει να ασχολούμαστε μαζί του συνέχεια.

Κερδίζοντας τόσο μα τόσο άνετα τον δυσκολότερο αντίπαλο της μέχρι στιγμής καριέρας του τον περίφημο Jose Aldo ο Ιρλανδός είναι το νούμερο ένα της κατηγορίας Featherweight και λογικά θα είναι και το νούμερο ένα… χρυσωρυχείο για τα ταμεία του UFC. Η διοργάνωση τον βοήθησε αρκετά στο ξεκίνημά του αλλά ο Conor… έφτιαξε και πολλά από μόνος του και δικαιούται να πανηγυρίζει. Τι ακολουθεί όμως από εδώ και πέρα για να καταφέρει ο απόλυτος ΜΜΑ πρωταγωνιστής να διατηρήσει την κυριαρχία του. Τα σενάρια είναι δύο και σας τα παρουσιάζουμε:

1. ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ FRANKIE EDGAR ή ΡΕΒΑΝΣ ΜΕ ΤΟΝ ALDO

Εάν συνεχίσει την κατηγορία τότε δύο είναι τα παρακλάδια του πλάνου του Conor McGregor, σύμφωνα πάντα με τη λογική σειρά των πραγμάτων. Πρώτα απ’όλα χάρη της ιστορίας που κουβαλάει πάνω του ο Jose Aldo και τα δέκα χρόνια κυριαρχίας του ο Ιρλανδός οφείλει να του δώσει μία ρεβάνς την οποία ζητάει και ο Jose Aldo. Από εκεί και πέρα εάν δεν κάνει αυτή την παραχώρηση ο Conor τότε το μόνο άτομο που μας μένει στην κατηγορία αυτή είναι ο ικανότατος Frankie Edgar. Στο βιογραφικό του ο Edgar έχει χάσει και από τον Βραζιλιάνο προαναφερθέντα, αλλά και από το Ben Henderson εις διπλούν. Και στις τρεις περιπτώσεις πάντως το πάλεψε σαν… σκυλί που λέμε και δεν έπεσε στο οκτάγωνο. Πήγε και τα τρία παιχνίδια στην απόφαση. Τη δεδομένη στιγμή τα πάει πάρα πολύ καλά, ενώ μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ξάπλωσε τον Chad Mendes.

2. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ… ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Το προπονητικό τιμ του Ιρλανδού ισχυρίζεται πως αποτελεί τεράστιο βάσανο για τον πρωταθλητή του UFC να… κόψει κιλά και να μπει μέσα στο οκτάγωνο για να παίξει αγώνες στην συγκεκριμένη κατηγορία την Featherweight. Έτσι, στην ατμόσφαιρα εδώ και καιρό υπάρχει η ιδέα ή μάλλον η απόλυτη διάθεση ο Conor να μετακομίσει και να περάσει στην Lightweight. Αυτό αποτελεί επίσης κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς εάν προχωρήσει το πλάνο του McGregor και της ομάδας του τότε ο Ιρλανδός πάει δυναμικά να κατακτήσει όλο το UFC μια και θα βάλει το κεφάλι του στην γκιλοτίνα απέναντι σε εξαιρετικούς αντιπάλους όπως ο Rafael Dos Anjos που το τελευταίο διάστημα δεν παίζεται αλλά και κόντρα στον σταθερό… ξυλοκόπο Donald Cerrone. Στην κατηγορία πάντως για την οικονομία του θέματος υπάρχει και ο Khabib Nurmagomedov από το Νταγκεστάν. Ο συγκεκριμένος έχει κερδίσει τον Anjos, αλλά ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον έχει αφήσει off και αήττητο φυσικά για πολύ καιρό τώρα.