17/05/2024

Το ζεις αλλά δεν φτάνουν οι λέξεις να το περιγράψεις…

Το UFC της Ολλανδίας ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση τόσο για το Fightsports.gr που είχε την πρώτη επίσκεψη του στο μεγαλύτερο event του πλανήτη, όσο και για την ίδια την χώρα που έζησε μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει 15.000 οπαδούς, και το Ahoi Center να θυμίζει κολαστήριο. Στο οργανωτικό κομμάτι όλα λειτούργησαν αριστουργηματικά με μία υπερπαραγωγή που συνοδεύει το promotion. Οι Ολλανδοί έδειξαν αρκετά έτοιμοι να υποδεχτούν κάτι τέτοιο, καθώς είναι φανς των μαχητικών το αγκάλιασαν.

Το event βασίστηκε σε σημαντικούς αθλητές της χώρας όπως ο Alistair Overeem που αποτέλεσε την ναυαρχίδα του event. Όλα κύλησαν ιδανικά, καθώς διέλυσε τον Andrei Arlovski και έκανε τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Βγαίνοντας από το event και οι τρεις δημοσιογράφοι του Fightsports που βρεθήκαμε σε αυτή την αποστολή συμφωνήσαμε σε ένα γεγονός. Είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε επίπεδο event, κάτι που ξεπέρασε και τις προσδοκίες μας. Το αν θα υπάρξει θέαμα σε μία τέτοια βραδιά είναι και λίγο τύχη.

Αναπόφευκτα οι σκέψεις πήγαν στην Ελλάδα, πόσο πιθανό είναι να ενδιαφερθούν οι ιθύνοντες του event να μας επισκεφτούν και να δούμε και εμείς στη χώρα μας κάτι τέτοιο. Οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες αλλά όλα γίνονται και αφού το ενδιαφέρον του μαχητικού κοινού ανεβαίνει όλα μπορούν να συμβούν. Οι επαφές μας με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου αυτού έγιναν και υπάρχει πλέον γέφυρα επικοινωνίας.

13177838_235638643458739_8398794623252740261_n

Ένα βασικό θέμα είναι να υπάρξουν Έλληνες αθλητές που θα μπορούν να το στηρίξουν το promotion που θα ποντάρει σε αυτούς, όπως για παράδειγμα ο Cro Cop στην Κροατία που η παρουσία του γεμίζει γήπεδα. Μία δεύτερη προϋπόθεση είναι να διαπιστώσουν οι άνθρωποι, αν στην Ελλάδα είναι αναπτυσσόμενες οι ΜΜΑ και το κοινό θα δείξει ενδιαφέρον. . Εμείς πάντως φύγαμε με τις βαλίτσες μας γεμάτες, νοκ άουτ, εμπειρίες και μία γλυκιά ανάμνηση γραμμένη στα… Ολλανδικά.