30/04/2024

Σχολή προπονητών της Π.ΟΜΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η σχολή προπονητών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΜΜΑ το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Δάσκαλοι- εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα ( Αθήνα ,Θες/ικη, Λαμία, Λειβαδιά ,Χίο, Σύρο. Μυτιλήνη κ.α.)παρακολούθησαν το πρώτο από τα τρία προπαρασκευαστικά σεμινάρια της ομοσπονδίας με εισηγητές τους Συρρακόπουλο Πέτρο (γυμναστής – προπονησιολόγος )στο θεωρητικό κομμάτι  και Δημητρίου Δημήτρη , Μπάρκα Αθανάσιο που παρουσίασαν ύλη από τα επίπεδα ζωνών της παγκόσμιας ομοσπονδίας  IMMAF.

Οι συμμετέχοντες ήταν τόσο από τον χώρο του MMA αλλά και από άλλα μαχητικά αθλήματα KickBoxingKrav MagaTae kwon do… οι οποίοι με την συμμετοχή τους εντάσσονται στην ομοσπονδία και λαμβάνουν την διδακτέα ύλη.

Πολλοί ακόμα εκπαιδευτές που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στο 1ο σεμινάριο έδωσαν ραντεβού στο δεύτερο που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου. Στόχος για τους περισσότερους  η εξέταση από τον Andrew Moshanov διευθυντή  ανάπτυξης της IMMAF, στις 4-5 Μαΐου στην Αθήνα όπου θα γίνει η εξέταση για την μαύρη ζώνη στο MMA και το πρώτο επίπεδο εκπαιδευτή από την παγκόσμια ομοσπονδία.

«Σε αρκετούς συμμετέχοντες η ύλη των πρώτων δύο ζωνών που παρουσιάστηκε φάνηκε πάρα πολύ. Για παράδειγμα η κίτρινη ζώνη έχει 48 τεχνικές strikinggrappling.  Όμως μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μεικτές πολεμικές τέχνες όπου περιλαμβάνεται ύλη από πολλά διαφορετικά στυλ.» δήλωσε ο Μπάρκας Αθανάσιος πρόεδρος τεχνικής επιτροπής της Π.Ο.ΜΜΑ.