10/05/2024

«Συμβόλαια για σκλάβους το UFC!»

ekptosiΣτην αντεπίθεση περνάει η πλευρά του GSP που όχι μόνο προσπαθεί να προστατέψει τον αθλητή της αλλά τα βάζει γενικότερα με το UFC για τα συμβόλαια με το οποία δένει τους μαχητές του, χαρακτηρίζοντας τα ως «μια όμορφη μορφή σκλαβιάς!».

Ο δικηγόρος του UFC είναι ο James Quinn, εξαιρετικά έμπειρος και επιτυχημένος αφού έχει κερδίσει πολλές ανάλογες υποθέσεις για αθλητές κόντρα σε αθλητικές εταιρίες όπως το NFL και το ΝΒΑ.

«Έχω κάνει πολύ δουλειά στα σπορ. Όταν διάβασα το συμβόλαιο έμεινα έκπληκτος από το πόσο περιοριστικό είναι. Βασικά τον έχουν δέσει για όλη του την ζωή. Δεν έχει κανένα δικαίωμα και αυτή έχουν όλα τα εμπορικά του δικαιώματα και άλλα πολλά. Είναι ανήκουστο σε άλλα επαγγελματικά αθλήματα και δεν θα ξεφεύγουν για πάντα. Δεν θα μπορούσες να ξεφύγεις με τέτοιο συμβόλαιο στα άλλα αθλήματα. Υπάρχει δεδικασμένο σε τέτοιες περιπτώσεις και δικαστήρια που τρέχουν ακόμη και νομίζω ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις το συμβόλαιο δεν μπορεί να ισχύσει. όχι στον σημερινό κόσμο. Είναι μια όμορφη μορφή σκλαβιάς.» είπε ο Quinn για το συμβόλαιο του GSP.

Τα γράφαμε και προχτές, ότι το UFC τόσα χρόνια λειτουργούσε «κάτω από το ραντάρ» κάνοντας πράγματα που άλλες επαγγελματικές λίγκες δεν μπορούσαν και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του αλλά τώρα που παίζει σε υψηλό επίπεδο ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει. Δείτε περισσότερα:

Κόντρα GSP με UFC για την ελευθερία του!