14/05/2024

«Στο UFC τρως ότι σκοτώνεις»

ekptosiΠοιος έκανε την παραπάνω δήλωση; Μα φυσικά ο πρόεδρος του UFC Dana White που σχολιάζοντας τα παράπονα που υπάρχουν από πολλούς μαχητές για τις αμοιβές τους σύγκρινε το UFC με την ζούγκλα.

«Βασικά σε αυτό το σπορ τρως ότι σκοτώσεις. Οπότε αυτοί που φέρνουν την πλειοψηφία των εσόδων, παίρνουν και τις μεγαλύτερες αμοιβές. Αν δείτε που ξεκίνησε το UFC και που έφτασε, αυτό που αυξήθηκε περισσότερο από όλα είναι οι αμοιβές των μαχητών» είπε ο ίδιος στο CNBC.

Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσει και τους ίδιους τους μαχητές του που όλο και περισσότεροι φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν το UFC, αν νοιώθουν Ταρζάν για να αντέξουν την ζούγκλα του…

Η άποψη μου είναι ότι το UFC για το άμεσο κέρδος κάνει ζημιά μακροπρόθεσμα στο προϊόν του. Όπως έχουμε ξαναπεί τα επαγγελματικά μαχητικά αθλήματα λειτουργούσαν πάντα σε τέτοιο στυλ αλλά ίσως στο UFC η ψαλίδα των αμοιβών να παραείναι μεγάλη. Κάποτε η διοργάνωση έμοιαζε να θέλει να ισορροπήσει τον «άθλημα» με το «entertaintment» αλλά τώρα φαίνεται να κινείται όλο και περισσότερο στο δεύτερο.