18/05/2024

Στο σημερινό UFC 199 έχει δύο ζώνες και πολύ ξύλο!

Στη σκιά του θανάτου του Μοχάμεντ Άλι θα πραγματοποιηθεί το UFC event νούμερο «199» της κορυφαίας ΜΜΑ διοργάνωσης του πλανήτη. Οι matchmakers έχτισαν μία πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα με δύο τίτλους να πέφτουν στο τραπέζι ενώ και κάτω απ’αυτούς οι αναμετρήσεις τις main card είναι δυνατές και επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

O Luke Rockhold είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Chris Weidman και δικαίως του κέρδισε τον τίτλο με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Σήμερα ο Αμερικανός φοβερός στο BJJ, αλλά και εξίσου αποτελεσματικός στην όρθια μάχη αν και θα έπαιζε τη ρεβάνς με τον Weidman, τελικά ο πρώην πρωταθλητής τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο λαλίστατος Michael Bisping που προέρχεται από αμφισβητούμενη νίκη εναντίον του θρύλου Andeson Silva.

Να σημειωθεί πως ο Rockhold με τον Bisping είχαν συναντηθεί ξανά μέσα στο οκτάγωνο του UFC to 2014 με τον πρωταθλητή να κερδίζει τότε με φοβερό στράικινγκ και υποταγή στον δεύτερο γύρο εκείνης της μάχης.

Όπως και τότε έτσι και τώρα ο Luke είναι το απόλυτο φαβορί της μάχης, αλλά υπάρχει μία σοβαρή λεπτομέρεια μέσα σ’όλα. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο Rockhold είναι τραυματίας, όμως όχι τόσο πολύ ώστε να μην παίξει.

Dominick με τρέλα για την υπεράσπιση  

Άλλη μία ζώνη στο τραπέζι για τη bantamweight κατηγορία. Για τρίτη φορά στην καριέρα τους θα κοντραριστούν οι Faber με τον champion Dominick Cruz.

O Faber είναι ο μοναδικός μαχητής που έχει κερδίσει τον Cruz, παλιότερα στο WEC ενώ έχασε με απόφαση το 2011 στο UFC.

Σήμερα ο Dominick, παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε θεωρείται ο καλύτερος της κατηγορίας, πράγμα που πιστοποίησε και στην προ μηνών νίκη του εναντίον του TJ Dillashaw.

Σημαντικά της υπόλοιπης βραδιάς

Παιχνίδι για μελλοντικούς διεκδικητές τίτλους είναι αυτό μεταξύ τωνLamas και Holloway. Περιμένουμε ξύλο σε αυτή τη μάχη και πιθανώς τον επόμενο υποψήφιο champion της featherweight κατηγορίας.

Για την middleweight κατηγορία στο τελευταίο μάλλον παιχνίδι της καριέρας του ο γερόλυκος Dan Henderson θα χτυπηθεί με τον εκρηκτικό και πολύ δυνατό Hector Lombard.

Η ΚΑΡΤΑ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ UFC 199

MiddleweightLuke Rockhold (c)vs.Michael Bisping
BantamweightDominick Cruz (c)vs.Urijah Faber
FeatherweightMax Hollowayvs.Ricardo Lamas
MiddleweightDan Hendersonvs.Hector Lombard
LightweightDustin Poiriervs.Bobby Green
Preliminary Card (Fox Sports 1)
FeatherweightBrian Ortegavs.Clay Guida
LightweightBeneil Dariushvs.James Vick
Women’s StrawweightJessica Pennevs.Jessica Andrade
FeatherweightCole Millervs.Alex Caceres
Preliminary Card (UFC Fight Pass)
WelterweightSean Stricklandvs.Tom Breese
Light HeavyweightJonathan Wilsonvs.Luiz Henrique da Silva
MiddleweightKevin Caseyvs.Elvis Mutapcic
LightweightPolo Reyesvs.Dong Hyun Kim

 

Διαβάστε στο fightsports.gr: 

Πέθανε ο Μοχάμεντ Άλι!

Η αντίδραση του Mayweather στο χαμό του Άλι

Τα 10 κορυφαία ΚΟ του Άλι