20/05/2024

Π.Ο.ΜΜΑ: Πανελλήνιοι αγώνες MMA και Submission MMA

Στις 4 Μαρτίου του 2018 θα διεξαχθούν Πανελλήνιοι αγώνες  στα αθλήματα των mma και submission-mma της Π.Ο.ΜΜΑ στο κλειστό γυμναστήριο  ολυμπιονίκη «Μπάμπης  Χολίδης» στις Αχαρναί  (Ελευθερίου Φυτά 5 ).


Αναλυτικά: «Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της WMMAA  στις κατηγορίες ανδρών(18+), γυναικών(18+), εφήβων(16-17) , παίδων(14-15) , πανπαίδων(12-13) και μία νέα κατηγορία για παιδιά 8-12 ετών.

Από την Α’ κατηγορία mma  θα προκύψει η εθνική ομάδα της ομοσπονδίας για το 2018 που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο , Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και διεθνείς αγώνες της WMMAA. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές με ελληνική ταυτότητα. Από την Α’ κατηγορία οι πρώτοι τέσσερις αθλητές θα έχουν το δικαίωμα να αγωνισθούν για την διεκδίκηση της εθνικής ζώνης της Π.Ο.ΜΜΑ σε βραδιά που θα διεξαχθεί στις 20 Μαϊου.
Στην Β’ κατηγορία μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές ανεξαρτήτου εθνικότητας αρκεί να έχουν το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.Αθλητές Α’ κατηγορίας που δεν έχουν ελληνική ταυτότητα θα διαγωνισθούν σε μεμονωμένους αγώνες στην ημερίδα.
Για το submission-mma δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές ανεξαρτήτου εθνικότητας .

Για τις mma εν συντομία αναφέρουμε τους κανονισμούς διεξαγωγής ανάλογα με την ηλικία
1.  Άνδρες – Γυναίκες (18+) στην όρθια μάχη επιτρέπονται  λακτίματα, πυγμές , γόνατα (σώμα και κεφάλι) αγκώνες μόνο στο σώμα και κάθε είδους λαβή υποταγής. Στο έδαφος επιτρέπονται  πυγμές (σώμα – κεφάλι), λακτίσματα, γόνατα και αγκώνες μόνο στο σώμα και κάθε είδους λαβή.
2.  Έφηβοι (16-17 ετών) στην όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές και λακτίσματα παντού , τα γόνατα μόνο στο σώμα και οι αγκώνες απαγορεύονται ενώ επιτρέπεται κάθε είδους λαβή. Στο έδαφος επιτρέπονται μόνο πυγμές (σώμα – κεφάλι) και λαβές υποταγής.
3. Παίδες (14-15 ετών) στην όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές , λακτίσματα και λαβές ενώ στο έδαφος επιτρέπονται μόνο πυγμές στο σώμα και λαβές υποταγής.
4.  Πανπαίδες (12-13 ετών) στην όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές και λακτίσματα  ενώ στο έδαφος οι αθλητές μόνο παλεύουν επιτρέποντας τις λαβές υποταγής.
5. Στην  νέα κατηγορία (8-12 ετών) στην  όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές και λακτίσματα ενώ στο έδαφος δεν επιτρέπονται λαβές αλλά μόνο συγκράτηση σε θέσεις ισχύος οι οποίες δίνουν βαθμό και έπειτα οι αθλητές ξεκινούν από την όρθια θέση πάλι.«