04/05/2024

Πόλεμος των promoters!

Δικαστήρια, μηνύσεις αιτήσεις και αποζημιώσεις περιέχει η σημαντικότερη πυγμαχική είδηση της ημέρας που σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με γάντια, σορτσάκια και χτυπήματα. Η επαγγελματική πυγμαχία περνάει κρίση και κάθε κρίση για να ξεπεραστεί οφείλει να περάσει κι έναν πόλεμο.

Έναν τέτοιο πόλεμο λοιπόν βιώνει το μποξ στις ΗΠΑ, έναν πόλεμο εκατομμυρίων ενός τόσο φωτεινού μα και συνάμα θεοσκότεινου παρασκηνίου στο οποίο οι μποξέρ δείχνουν απλά να έχουν τον ρόλο του πιονιού. Τρεις ισχυρότατοι παράγοντες του στησίματος αγώνων οι Bob Arum, Al Haymon και Oscar De La Hoya μονομαχούν στις δικαστικές αίθουσες…

Στη προκειμένη περίπτωση ο «νονός» όπως τον αποκαλούν ο άνθρωπος που δεν έχει κάνει ούτε δήλωση στα Μέσα παίζει μόνος του τη… μπάλα κόντρα στους άλλους δύο. Είναι μία μάχη δηλαδή του Al Haymon με τους Aum και De La Hoya οι οποίοι θεωρούν πως ο άνθρωπος που «έφτιαξε» τον Mayweather καταπατάει όλους τους νόμους και το άτυπο «fair play» της πιάτσας με απίστευτο νταηλίκι.

Τον μήνυσαν λοιπόν και το δικαστήριο αποφάσισε να ερευνήσει την υπόθεση για ζημίες προς αυτούς και κέρδη προς αυτόν περίπου ένα δις εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλάμε για ένα αστρονομικό ποσό το οποίοι οι δύο promoters ζητούν από τον Al Haymon ως αποζημίωση.

Ο Haymon έκανε έφεση, αλλά το δικαστήριο την αρνήθηκε και ζητάει εντατική έρευνα για την παραβίαση του νόμου «Ali» που απαγορεύει στον promoter να είναι και μάνατζερ και ο Al μανατζάρει κοντά στους 200 μποξέρ και έχει και δικές του διοργανώσεις…