06/05/2024

Πως το «Face the Pain» έγινε το τραγούδι του UFC!

Το Bloody Elbow έκανε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο τραγούδι σήμα κατατεθέν του UFC, το «Face The Pain» των Stemm, ένα κλασσικό Nu Metal κομμάτι μιας άγνωστης μπάντας που «ταίριαξε» με τα γούστα του Dana White και κατάφερε να παραμείνει μέσα στο UFC ακόμη και στα πρόσφατα χρόνια της Mainstream επιτυχίας και των συμφωνιών με το FOX και την Reebok!

Σύμφωνα με την ιστορία, όταν η ZUFFA αγόρασε το UFC και άρχισε να αλλάζει τα πάντα, από τους κανόνες μέχρι τα λογότυπα και όταν έφτασε η ώρα της μουσικής, ο Dana White ήθελε να συνεργαστεί με κάποιο ανερχόμενο και ανεξάρτητο καλλιτέχνη κοντά στη μουσική που πίστευε ότι εκπροσωπεί την νοοτροπία των μαχητών και που ο ίδιος ήταν οπαδός, το Nu Metal.

Οι Stemm ήταν τότε τελείως άγνωστοι αλλά είχαν την κατάλληλη γνωριμία με μια άλλη μπάντα, πιο γνωστή, αλλά και πολύ Light για τα γούστα του White. Αυτή η μπάντα έκανε το κονέ με τους Stemm, o πρόεδρος του UFC βρήκε στη μουσική τους αυτό που έψαχνε και η συμφωνία έκλεισε.

Στο UFC 37.5: As Real As It Gets το 2002, μαζί με έναν καινούριο σχολιαστή τον Joe Rogan, έκανε το ντεμπούτο της και η μουσική των STEMM, χωρίς το Face The Pain όμως. Η ανταπόκριση ήταν τόσο καλή που όταν πλησίαζε το UFC 40, που το UFC ήλπιζε να μοσχοπουλήσει στα PPV για να αρχίσουν να βγαίνουν τα σπασμένα, ο White ζήτησε από τους STEMM να γράψουν ένα τραγούδι συγκεκριμένα για το UFC και τους ΜΜΑ μαχητές. Το μόνο που του ζήτησε ήταν να εκπροσωπεί το τραγούδι, τα όσα περνάει ένας μαχητής για να μπει στο κλουβί και εγένετο «FACE THE PAIN».

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ