08/05/2024

Πρώην παίκτρια του UFC πάει στο Bellator

Είναι η Valérie Létourneau που πριν ένα χρόνο διεκδίκησε τον τίτλο της Joanna Jedrzejczyk ανεπιτυχώς, όμως τώρα είναι μία ανάσα από την μεταγραφή της στο Bellator.


Η Καναδή παίκτρια έχει τρεις ήττες σερί, ωστόσο το γεγονός πως θα υπάρξει νέα κατηγορία flyweight στο αντίπαλο promotion, την κάνει να σκέφτεται την μετάβαση, αφού έλυσε το συμβόλαιο της με το UFC.

H Létourneau έπαιζε έξω από τα νερά της σε μία πολύ χαμηλότερη κατηγορία ενώ το ρίσκο να ανέβει στην bantamweight θα ήταν μεγάλο διότι οι αθλήτριες εκεί, είναι πιο σωματώδης.

Έτσι καταλήγει στο Bellator που τα τελευταία χρόνια έχει υπογράψει καλούς αθλητές όπως ο Josh Thomson, Benson Henderson, Phil Davis, Matt Mitrione, Rory MacDonald, Sergei Kharitonov, Alessio Sakara, Josh Koscheck, Chael Sonnen, Wanderlei Silva, Fedor Emelianenko, Lorenz Larkin, Ryan Bader και Michael MacDonald.

Η  Létourneau  μπορεί στην συγκεκριμένη κατηγορία να αντιμετωπίσει και την δική μας Ελίνα Καλλιονίδου, κάποια στιγμή, αλλά και άλλες αθλήτριες όπως η Lei Macfarlane, Anastasia Yankova, Veta Arteaga, Keri Melendez και  Lena Ovchynnikova.