17/05/2024

Ποια ΜΜΑ ομάδα είναι η πιο… τραυματισμένη;

Με αφορμή τον τραυματισμό του Daniel Cormier πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στα camp που παρουσιάζουν τις περισσότερες απώλειες στις προετοιμασίες. 

Στο Bloody Elbow παρουσιάζεται η κάρτα με τα camp και τους τραυματισμούς που έχουν υποστεί αθλητές από το 2009 μέχρι και το 2016.

Την πρωτιά όπως θα δείτε και στον σχετικό πίνακα έχει η AKA (American Kickboxing Academy) η οποία είναι και η ομάδα του Daniel Cormier με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν πως εκεί μέσα γίνεται… πάρτι ξύλου στα σπάρινγκ!

Σε 141 προγραμματισμένες μάχες η AKA είναι αυτή που έχασε 26 μαχητές από τραυματισμό.

O ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ CAMP ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ

aka-sxetiko

Από το camp ξεκαθαρίζουν ότι οι Khabib Nurmagomedov και Ruslan Magomedov είχαν έρθει ήδη τραυματίες στη σχολή του San Jose. Ο επικεφαλής προπονητής και δημιουργός της ομάδας Javier Mendez λέει ότι οι δύο Ρώσοι είχαν θέματα από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στις ΗΠΑ ενώ ο Cormier χτύπησε μόνος του όταν δίδασκε πάλη στο τμήμα του (σ.σ. πριν το UFC 206).

Επίσης λέει: «Εάν ένας μαχητής μου θεωρεί ότι το παρακάνω με τις προπονήσεις τότε καλύτερα να αποσυρθώ. Είμαι ο πρώτος που δεν θέλω να.. καίγονται!»

Η σχολή με τους λιγότερους τραυματισμούς είναι η Alliance MMA που έχουν παρουσιάσει μόνο επτά τραυματισμούς στους 11 αθλητές τους. Ο μόνος που’χει βγει τραυματίας για αρκετό καιρό ήταν ο πρωταθλητής Dominick Cruz ενώ άλλοι μαχητές έχουν παίξει 16 αγώνες χωρίς… γρατζουνιά ικανή να «χαλάσει» αγώνα.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑ CAMP