17/05/2024

Παρόντες σε μία ιστορική «καληνύχτα»…

Ο Alistair Overeem θα είναι ο επόμενος διεκδικητής του τίτλου του UFC της heavyweight κατηγορίας! Το κέρδισε με το… σπαθί του, το κέρδισε με μία ιστορική «ξάπλα» κόντρα στον Andrei Arlovski, το κέρδισε μ’ένα χτύπημα που θα μείνει στην ιστορία ως το «Dutch Karate»…

Ο Ολλανδός μπροστά στο ποδοσφαιρικό, ολλανδικό κοινό των Οράνιε έπαιξε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας του. Έδειξε να μην είναι ο «Reem» των παλαιών εποχών, όμως απέφυγε τις υπερβολές, πήγε τη ροή του αγώνα εκεί που τον συνέφερε καλύτερα και με μία τρομακτική κλοτσιά πέτυχε ένα ιστορικό νοκ – άουτ που θα παίζει για πολλά χρόνια στα highlight του UFC.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αγώνες ξεχωρίσαμε φυσικά τη μεγάλη νίκη του Struve επί του Silva Big Foot ο οποίος από χθες κιόλας είχαμε γράψει ότι δεν ήταν και στα καλύτερα του. Η τιμωρία ήρθε νωρίς και μόλις στα δέκα έξι δεύτερα ο Ολλανδός ξεσήκωσε το κοινό του πετυχαίνοντας το TKO.

Πανέξυπνο παιχνίδι όσον αφορά την τακτική έκανε και ο Gunnar Nelson απέναντι μποξερικό Albert Tumenov. Ο Ρώσος μπορεί να κουβαλάει πάνω του το βιογραφικό της… πολεμικής μηχανής, αλλά ο «Gunni» που μάλλον του πάει καλύτερα το παρατσούκλι του αντιπάλου του: Einstain έδειξε την ανωτερότητα και με υποταγή συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες αυτού κάθε αυτού θα σας παραπέμψουμε στο play by play του ειδικού του fightsports.gr, Χρήστου Μπάρδα ο οποίος πριν από λίγες ώρες μετέδωσε με τρόπο εξαιρετικό όλο το UFC του Ρότερνταμ. 

Γενικά για το UFC που το είδαμε κι εμείς σαν ελληνικό Μέσο για πρώτη φορά από τόσο κοντά, με τρεις ρεπόρτερ μέσα στο μαγικό Ahoy, δύσκολα να το περιγράψει κανείς με λέξεις. Όσο πιο απλά μπορούμε λοιπόν… κολλάει να γράψουμε: ΆΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!