28/04/2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΜΑ από την IMMAF το 2014

Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ερασιτεχνικών ΜΜΑ υπό την αιγίδα της IMMAF θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2014 στο Las Vegas, την ίδια χρονική περίοδο και σε συνεργασία με την μεγάλη UFC EXPO, την έκθεση της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο που προσελκεί χιλιάδες οπαδούς κάθε χρόνο.

H ομοσπονδία, που δημιουργήθηκε πριν 1,5 χρόνο περίπου έχει σήμερα 21 κρατικές ομοσπονδίες στο πρόγραμμά της και σκοπεύει να φτάσει τουλάχιστον τις 40 μέχρι τότε αφού εκκρεμούν πάνω από 100 νέες αιτήσεις σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους.

Μετά την δήλωση της FILA για την αφαίρεση των ΜΜΑ από το πρόγραμμά της, η ίδια έκανε επίσημη πρόταση για την μεταγραφή των ομοσπονδιών της πρώτης στο μητρώο της IMMAF όμως ακόμη δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση από την FILA για το αν θα προχωρήσει.

Από την άλλη, ήδη από φέτος, θα πραγματοποιηθούν Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα από την WMMAA (με αντιπρόεδρο τον Fedor) όπου θα συμμετάσχουν και Έλληνες Μαχητές υπό την αιγίδα της ΕΟΠΥΜΥ. Στην συγκεκριμένη ομοσπονδία, ανήκουν περισσότερο Ανατολικές χώρες για την ώρα.