20/05/2024

Ο «Mighty Mouse» θέλει να σπάσει το ρεκόρ του Anderson Silva

Ο πρώτος και μοναδικός flyweight πρωταθλητής στην ιστορία του UFC, Demetrious «Mighty Mouse» Johnson πέτυχε την 8η σερί υπεράσπιση της ζώνης του στο τελευταίο UFC, σχεδόν 4 χρόνια μετά το UFC 152 όταν και την κέρδισε για πρώτη φορά.

Εκτός από το μεγάλο σερί, σήμερα ο «MM» είναι ο νούμερο 2 Pound for pound μαχητής στο UFC και ίσως ο πιο παραγνωρισμένος σε όλες τις ΜΜΑ αφού κυρίως λόγω της μικρής κατηγορίας κιλών, δεν βρίσκεται ποτέ στο προσκήνιο παρότι θεωρείται από πολλούς ο πιο πλήρης ΜΜΑ μαχητής σήμερα.

Μετά και την νέα νίκη, ο Johnson ρωτήθηκε αν τον ενδιαφέρει να ανέβει κατηγορία να παίξει με τον Dominick Cruz ξανά και ενώ τόνισε ότι είναι πάντα διαθέσιμος για το superfight, ξεκαθάρισε ότι προτιμάει να κάνει άλλες 3 σερί υπερασπίσεις ώστε να σπάσει το ρεκόρ του Anderson Silva στην Middleweight κατηγορία.

Ο Βραζιλιάνος έκανε 10 σερί υπερασπίσεις της ζώνης από το 2006 μέχρι το 2012 αλλά στην πραγματικότητα το ρεκόρ του την ίδια περίοδο ήταν 14-0 αφού έπαιξε 3 φορές στην Lightheavyweight κατηγορία και μια υπεράσπιση ο Lutter είχε έρθει βαρύτερος οπότε άλλαξε το στάτους της μάχης σε non title fight.