19/05/2024

Ο προκλητικός Conor McGregor και ο επικίνδυνος Jose Aldo (BINTEO)

Το UFC ξεκίνησε πριν λίγες μέρες μια μεγάλη περιοδεία Media Tour για τον event του Ιουλίου ανάμεσα στον Jose Aldo και τον Conor Mcgregor και μετά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στην Βραζιλία με πολλές ανταλλαγές «φιλοφρονημάτων» το UFC ανέβασε στο διαδίκτυο και ένα Behind the scenes embedded vlog το οποίο θα συνεχιστεί για όλη την διάρκεια της περιοδεία που θα λήξει στην Ιρλανδία και το Δουβλίνο και έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα γίνει εκεί.

Έχει ενδιαφέρον όμως να προσπαθούμε να μελετήσουμε την γλώσσα του σώματος περισσότερο και όχι αυτά που λένε οι δύο τους, ιδιαίτερα ο Conor γιατί ο Aldo ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ομιλιτικός έξω από το κλουβί.
Ο Mcgregor έχει αφεθεί πλήρως σε όλο αυτό το παιχνίδι τον εντυπωσεων και των δηλώσεων και παρότι δεν έχει την ευφυία και την ετοιμολογία του μεγαλήτερου Trash Talker στην ιστορία του UFC, Chael Sonnen, είναι θεαματικός αφού συμπεριφέρετε σαν να είναι συνεχώς στην τσίτα.

Γελάει, φωνάζει, γδύνεται, φοράει τα γυαλιά, βγάζει τα γυαλιά, λέει το ένα, λέει το άλλο, ανεβάζει τα πόδια πάνω στο τραπέζι της συνέντευξης, μετά γυρνάει την καρέκλα, μια αεικίντη μπάλα προκλήσεων που φαίνεται ότι δουλέυουν ως έναν βαθμό μιας και ο Aldo είναι αυθεντικά και εμφανέστατα τρομερά εκνευρισμένος μαζί του. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στο παρακάτω βίντεο.

Είναι καλό όμως αυτό για τον Mcgregor; Πολλοί λένε ναι, γιατί θα βγάλει από το παιχνίδι του τον Aldo. Εγώ διαφωνώ κάθετα. Ο Aldo είναι ένας επικίνδυνος τύπος. Μπορεί ο Conor να συγκρίνει τους «κακούς» δρόμους της Ιρλανδίας με τις φαβέλες αλλά πρέπει να είναι κάποιος τελείως ανίδεος για να το πιστεψει αυτό.

Δείτε όλες τις αντιδράσεις του Aldo στις προκλήσεις του Conor. Ούτε μια φορά δεν έχει απαντήσει ανάλογα, αντιδρόντας είτε με γέλιο είτε με επικίνδυνα βλέματα. Σταθερός και σοβαρός σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χοροπηδάει δεξιά και αριστέρα όπως ο Ιρλανδός, δεν μορφάζει, δεν προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μου θυμίζει τον μεγάλο σκύλο που σε κοιτάει προσεκτικά χωρίς κιχ και ξέρεις ότι σε «κόβει» ενώ ο Conor κάνει σαν το μικρό σκυλάκι που πρέπει να τρελαθεί για να φανεί απειλητικό…

Φυσικά εγώ δεν είμαι και κανένας ειδικός στην γλώσσα του σώματος οπότε μπορεί να πέφτω πολύ έξω, αλλά ακόμη και μέσα να πέφτω κανείς δεν εγγυάτε ότι αυτή η αναλογία θα μεταφερθεί και μέσα στο κλουβί. Το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι θα διασκδάσουμε μέχρι τις 2 Ιουλίου.


.
Ακούστε την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του fightsports.gr «FIGHTCAST» στον Sport24 Radio. Κάθε Κυριακή 10-11 το πρωί:
.