08/05/2024

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!

Τα media που τον αποθέωσαν, τον έφτασαν στην κορυφή, τον κατακεραύνωσαν με την πρώτη ήττα. Ο Conor McGregor όχι απλά κουράστηκε να κάνει την μαϊμού όπως λέει, αλλά δεν άντεξε να διαχειριστεί την ήττα από τον Nate Diaz στα media. Εκεί που ο πολεμιστής χρειάζεται τον χρόνο του για να ηρεμήσει μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, ο Ιρλανδός δεν μπορούσε να βρει την ησυχία του.

Κάτι παρόμοιο δηλαδή, με αυτό που συνέβη και στην Ronda Rousey που την έβαζαν να προκαλεί ασυστόλως και όταν έχασε την «κρέμασαν στην πλατεία». Εκείνη όπως είχε πει, σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία!

Πέρα από τον σωματικό πόνο που βιώνουν οι αθλητές και δυστυχώς εμείς που είμαστε εκτός δεν μπορούμε να το βιώσουμε απόλυτα, αυτοί έχουν και την έξτρα τιτάνια υποχρέωση, να είναι «σπαθιά» απέναντι στα media, πάντα έτοιμοι να μιλήσουν και πιστέψτε μας αρκετά χρήματα παραπάνω, δεν σβήνουν καμία ψυχολογική φθορά. Τα πλούτη, η λάμψη και η dolce vita, όταν κλείνουν τα φώτα δεν είναι φάρμακο για την πρώτη… στραβή που θα υποστεί ένας πρωταθλητής.

Όπως είπε και ο ίδιος που προφανώς κατάλαβε, έστω και αργά πως να παίζεις με έναν αθλητή πιο βαρύ και πιο ψηλό είναι μειονέκτημα που δεν σβήνεται με κάποιες αστείες δηλώσεις, δεν θα σου δώσει την νίκη. Αποφάσισε απολύτως φυσιολογικά να επικεντρωθεί στην προπόνηση που θα του καλύψει την μειονεκτική θέση από την οποία μάχεται κόντρα στον  Nate Diaz. Αυτός το επέλεξε, και αυτός έχει την ευθύνη αυτή την φορά να τον διαχειριστεί σωστά. Άλλωστε ποτέ δεν υπήρξε στιγμή που θεώρησα τον Diaz καλύτερο μαχητή από τον Mc Gregor. Το timing και τα λάθη χάρισαν την νίκη στον αθλητή από τον Stocton και τώρα ο Ιρλανδός θα πρέπει να κάνει το αυτονόητο.