28/04/2024

Οι μεγαλύτερες έχθρες στην ιστορία του UFC (BINTEO)

Σήμερα το βράδυ, ή ξημερώματα Κυριακής αν προτιμάτε, ο Jon Jones θα αντιμετωπίσει τον Daniel Cormier για την Lightheavyweight ζώνη για ίσως την μεγαλύτερη έχθρα στην ιστορία του UFC. Ας δούμε ποιες άλλες μάχες έχουν βγάλει τα περισσότερα νεύρα και την μεγαλύτερη έχθρα. (Η σειρά είναι τυχαία).


1. Rampage Jackson vs Rashad Evans

Οι δύο τοπ Light heavyweights τότε, δεν συμπαθιόντουσαν με τίποτα και δεν σταμάτησαν ποτέ να δουλεύουν ο ένας τον άλλον με την κόντρα να κορυφώνεται όταν έγιναν αντίπαλοι προπονητές στην 10η σεζόν του The Ultimate Fighter. Ναι τότε που ο Rampage έφτανε στο σημείο να κατεδαφίζει της πόρτες του γυμναστηρίου με γροθιές.

Ο αγώνας έγινε στο UFC 114 με τον Rashad να κερδίζει σχετικά εύκολα.

2. Georges St Pierre vs Nick Diaz

Ο Nick Diaz είναι γνωστός για το προκλητικό και μη σεβαστικό του στυλ αλλά ο GSP ήταν πάντα ο πιο κύριος πρωταθλητής της διοργάνωσης, πάντα με τον καλό λόγο και ποτέ δεν απαντούσε σε τυχόν προκλήσεις των αντιπάλων. Ο Diaz όμως τον έφερε στα όρια του και για πρώτη φορά ακούσαμε τον Καναδό να μιλάει για τον «σκοτεινό του εαυτό» , τις άσχημες σκέψεις που κάνει από μικρός όταν ήταν θύμα bullying και τα επιθετικά συναισθήματα που του έβγαζε ο Diaz που δεν σταματούσε ούτε στιγμή να προκαλεί με παντελή έλλειψη σεβασμού. Στην μάχη, ο GSP δεν είχε κανένα πρόβλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=oOc5Co2Wu4c

3. Tito Oriz vs Ken Shamrock 

Αυτή είναι η πρώτη αυθεντική κόντρα του UFC που εξελίχθηκε σε μια 3λογία που μπορεί να μην πρόσφερε πολλά αγωνιστικά αλλά οικονομικά ουσιαστικά έσωσε το UFC. O 2ος αγώνας του έκανε πάνω από 700.000 πωλήσεις PPV σε μια εποχή που το UFC ονειρευόταν να κάνει τα μισά στις πιο δυνατές μάχες του. Η τρίτη μάχη έφερε για πρώτη φορά τόσους τηλεθεατές στην ανοιχτή τηλεόραση που ξεπέρασε σε ακροαματικότητα ακόμη και τα παιχνίδια του baseball την ίδια βραδια.

Ortiz και Shamrock δεν γούσταραν ο ένας τον άλλον καθόλου αλλά η αθλητική διαφορά τους ήταν τεράστια.

4. Tito Ortiz vs Chuck Liddell 

Δύο πρώην sparring partners που όταν ήρθε η ώρα να ανταγωνιστούν για την ζώνη του UFC (που είχε ο Tito) έγιναν οι μεγαλύτεροι εχθροί. Τελικά θα έπαιζαν 2 χρόνια μετά όταν κανείς τους δεν είχε τη ζώνη με τον Liddell να είναι ιδιαίτερα λυσσασμένος ενάντια στον Ortiz σε όλη του την καριέρα, παρά το 2/2 στις μεταξύ τους μάχες.

5.  Anderson Silva vs Chael Sonnen

Κάποια στιγμή ο Sonnen αποφάσισε ότι με χαμηλά το κεφάλι δεν πήγαινε πουθενά και αποφάσισε να φορέσει την μπέρτα του πιο ενοχλητικού ατόμου στο UFC και για αρκετό καιρό το είχε καταφέρει. Με βλέμμα στην ζώνη της Middleweight κατηγορίας ο Αμερικάνος εφάρμοσε δις, ένα τρομερά επιθετικό και ασεβές σχέδιο επιθέσεων προς τον Anderson Silva, την οικογένειά του, την πατρίδα του, τους φίλους του και όποιον βρήκε εύκαιρο με σκοπό να τον προκαλέσει όσο περισσότερο μπορούσε. Από πετυχημένες ατάκες μέχρι προσβολές και συμπεριφορές που φτάναν στα όρια της τρέλας, ο Sonnen έφερε τον Silva στα όρια του και έστω μια φορά, κόντεψε να τον κερδίσει!

http://www.youtube.com/watch?v=KkOEi52lQrc

6. Brock Lesnar vs Frank Mir

Όταν ο Brock Lesnar μπήκε στο UFC, to 99,9% του ΜΜΑ πληθυσμού ήθελε να τον δει να χάνει. Γι’ αυτούς ήταν ένας παραφουσκωμένος θεατρίνος του WWE που δεν είχε καμία δουλειά στο UFC. Φυσικά, ο Lesnar μόνο με καλό μάτι δεν είδε το συγκεκριμένο καλωσόρισμα, δεν ήθελε και πολύ ο ίδιος να εκραγεί, ειδικά όταν βρήκε μπροστά τον επίσης «μαγκάκο» Frank Mir. H πρώτη τους μάχη δεν κράτησε ούτε δύο λεπτά, με τον δεύτερο να κερδίσει με heel hook υποταγή και να θεωρεί ότι απέδειξε ότι ο Lesnar δεν το «έχει». Μέχρι το UFC 100 και την ρεβάνς του ο Lesnar μάζευε και μάζευε τις προσβολές του Mir μέχρι που ξέσπασε και μέσα στο κλουβί και έξω από αυτό αμέσως μετά την εντυπωσιακή νίκη του.