30/04/2024

Νέο τύπο γαντιών ΜΜΑ ετοιμάζει το UFC!

Το αρκετά σοβαρό θέμα των «eyepokes» (όταν τα δάχτυλα μπαίνουν στο μάτι του αντιπάλου) προσπαθεί να αντιμετωπίσει το UFC αφού είναι αλήθεια ότι έχει παραγίνει το κακό, ειδικά τώρα τελευταία.

Λίγο η μη κάλυψη των ακροδαχτύλων από τα παραδοσιακά γάντια των ΜΜΑ, λίγο περισσότερα η «συνήθεια» μερικών μαχητών να βάζουν την παλάμη τους στο πρόσωπο του αντιπάλου για να ελέγξουν την απόσταση και τα περιστατικά γίνονται όλο και πιο συχνά, με τους άπειρους διαιτητές να χαλάνε ολόκληρες αναμετρήσεις, όπως έγινε στο τελευταίο UFC με τις δύο τεχνικές αποφάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Dana White, το UFC βρίσκεται ήδη στην διαδικασία έρευνας και παραγωγής ενός νέου τύπου γαντιού που θα είναι της μορφής U ώστε να καμπυλώνει το χέρι προς μέσα και ταυτόχρονα να είναι αρκετά ευλύγιστο στο grappling.

Ακόμη είναι στα αρχικά στάδια η προσπάθεια όμως και να τελειοποιηθεί θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από τις αθλητικές επιτροπές πριν αρχίσουμε να συζητάμε ότι θα το δούμε στην πράξη.

Αν και υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι μία τέτοια λύση είναι ικανή να εξαλείψει το πρόβλημα, πολλοί είναι και αυτοί που διαφωνούν τονίζοντας ότι για να αποφύγουν τα eyepokes πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί και να μην επιτρέπουν στους μαχητές να εκτείνουν ανοιχτές παλάμες στο πρόσωπο του αντιπάλου.