29/03/2024

Νέο οκτάγωνο… ring από την Μ-1!!

Μία νέα εφεύρεση δοκιμάζει αυτή την εποχή το Ευρωπαϊκό promotion M-1 που θέλει να συνδυάσει τα θετικά στοιχεία των δύο «σπιτιών» των ΜΜΑ, του οκτάγωνου κλουβιού και του κλασσικού ring με ένα νέο οκτάγωνο ring.

Όπως βλέπετε στη φωτό εκ πρώτης όψης μοιάζει με ένα ring που αντί για 4 έχει 8 γωνίες όμως, χαμηλά κάτω από τα σχοινιά έχει και ένα μικρό φράκτη (σαν κλουβί) ώστε να μην κινδυνεύουν να πέσουν έξω οι μαχητές όταν παλέβουν στο έδαφος.

Στόχος τους, να έχουν από τη μία τον μεγαλύτερο χώρο και την άπλα του κλουβιού αλλά και την καλύτερη οπτική για τους θεατές. Επίσης, θεωρούν ότι το ring δίνει μία λιγότερο βίαιη εντύπωση σε όσους το δουν.

H αλήθεια είναι ότι ενώ εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε ότι ΜΜΑ=κλουβί απαραίτητα (έχω ακούσει ανθρώπους του χώρου να θεωρούν ότι οι μάχες σε ring δεν πρέπει να μετράνε στο ρεκόρ…)  στο εξωτερικό το ring ήταν το πρώτο σπίτι των ΜΜΑ στο Vale Tudo, στο Shooto και φυσικά στο PRIDE. Το κλουβί είναι ιδέα του UFC που όντως σήμερα δείχνει να επικρατεί. Πάντως υπάρχουν ακόμη αρκετοί μαχητές που θεωρούν ότι οι μάχες ήταν καλύτερες στο ring και όχι στο κλουβί το οποίο ευνοεί τους παλαιστές και αυτούς που θέλουν να ξοδεύουν χρόνο…

Για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει αυτή η προσπάθεια της Μ-1 αν και παρόμοιες ιδέες στο παρελθόν δεν έπιασαν.

8ring1