06/05/2024

Ένα ΜΜΑ γυμναστήριο έσωσε τη ζωή 11χρονης από το Bullying (BINTEO)

ekptosiΌταν βλέπεις για πρώτη (και όχι μόνο) φορά το βίντεο που έφτιαξε η οικογένεια της 12χρονης σήμερα Claire Tietgen, δεν χρειάζεται να φτάσεις στο σημείο όπου η ίδια με δάκρυα στα μάτια αναρωτιέται γιατί να συμβαίνει σε αυτή για να νιώσεις άσχημα. Τα στατιστικά με τα οποία ξεκινάει το βίντεο για το Bullying είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά αλλά σπάνια τους δίνουμε σημασία εκτός αν συμβούν σε κάποιον που ξέρουμε ή ακόμη και σε εμάς τους ίδιους.

Η Claire Tietgen έγινε για πρώτη φορά θύμα του Bullying στην πρώτη δημοτικού και για τα επόμενα πέντε χρόνια το σχολείο της είχε γίνει ένας πραγματικός εφιάλτης που την έφτασε στο σημείο να έχει σοβαρές σκέψεις αυτοκτονίας και ακόμη δεν είχε κλείσει τα 11 χρόνια ζωής.

Κάποια στιγμή οι γονείς της θορυβήθηκαν τόσο που την παρακολούθησαν στην αυλή του σχολείου και όταν είδαν με τα ίδια τους τα μάτια το πόσο βασάνιζαν οι συνομήλικοί της την κόρη τους σοκαρίστηκαν. Το επόμενο πράγμα που έκανε ο πατέρας της είναι να την πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει στο γυμναστήριο του Austen Ford όπου προπονούνται αρκετοί μαχητές του UFC. Αφού τον ενημέρωσε για τις αυτοκτονικές τάσεις ενός κοριτσιού μόλις 11 χρονών ο δάσκαλος ανέλαβε μετά από εκεί…

.

Στο γυμναστήριο

Ένα χρόνο μετά η ζωή της έχει αλλάξει πλήρως. Φυσικά και έχει ακόμη προβλήματα αλλά μέσα στο γυμναστήριο βρήκε δύναμη που δεν είχε σε δύο νέα, γι αυτήν πράγματα.

Καταρχάς, βρήκε μια παρέα φίλων και μια δεύτερη οικογένεια αφού ο δάσκαλος της, έχει στίσει όλη την ομάδα με βάση την κατανόηση και την αλληλεγγύη, χωρίς κόντρες, χωρίς κριτική, χωρίς ντίβες και «μάγκες» και χωρίς πίεση,ειδικά προς τα νεότερα μέλη.  Επίσης, ανακάλυψε ότι ήταν και πάρα πολύ καλή, ιδιαίτερα στο grappling όπου μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πάρα πολλά τουρνουά.

Παρόλα αυτά η συμπεριφορά της δεν άλλαξε,αν και πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις τα θύματα γίνονται αργότερα θύτες, προφανώς εξαιτίας της σωστής διαπαιδαγώγησης που είχε και στην οικογένειά της αλλά και μέσα στο γυμναστήριο.

Ο πατέρας της μιλάει με υπερηφάνεια για το περιστατικό που ένα αγόρι στο σχολείο την χτύπησε και αυτή ενώ ήξερε ότι μπορούσε να του κάνει πια μεγάλη ζημιά, απλά γύρισε την πλάτη και έφυγε, χωρίς όμως να νοιώθει λύπηση για τον εαυτό τους αφού είχε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση πια.

.

Το UFC 

Όταν οι γονείς της και ο προπονητής έφτιαξαν ένα μικρό βίντεο με σκοπό να αναδείξουν το πρόβλημα του Bullying, αυτό έφτασε μέχρι την υπεύθυνη των Social Media του UFC και από εκεί στον πρόεδρο της διοργάνωσης Dana White. Η πρώτη κίνηση του αφού το είδε ήταν να το προωθήσει στην bandamweight πρωταθλήτρια Ronda Rousey.

Είναι γνωστό ότι η Ronda είχε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα μικρή αφού είχε ένα πρόβλημα στην ομιλία της. Μόλις είδε το βίντεο έβαλε τα κλάμματα και επικοινώνησε αμέσως με την μικρή Claire. Λίγο αργότερα το UFC θα την φέρει μαζί με τον πατέρα της για όλο το Σαββατοκύριακό του UFC 183 και των World MMA Awards στο Las Vegas, όπου εκτός από την ηρωίδα της Ronda, θα συναντήσει και τον Dana αλλά και μια σειρά από πρωταθλητές, πρώην και νυν αλλά και άλλες διασημότητες.

Πριν έρθουμε εδώ» λέει ο πατέρας της, «είχαμε μια κάπως μοναχική αποστολή. Είμασταν απλά εμείς, η οικογένειά μας και το γυμναστήριο κόντρα σε όλο τον κόσμο. Τώρα όμως, μετά από όλα όσα έγιναν μου φαίνονται απίστευτα. Ακουμπάω το κεφάλι μου το μαξιλάρι και κλαίω. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα συνέβησαν στο κορίτσι μου. Ξέρω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο γιατρικό γι’αυτήν. Αυτό θα σώσει την ζωή της και θα αλλάξει το μέλλον της. Δεν μπορείς να βγάλεις όλη την αρνητικότητα από μέσα της, είναι ακόμη εκεί και πρέπει απλά να την αντικαταστήσεις με κάτι εκπληκτικό  και αυτή η εμπειρία ήταν μια ολική μεταμόσχευση καρδιάς και μυαλού».  

katsinopoulos-768x230