04/05/2024

Κimbo Slice: Από μαχητής των δρόμων, επαγγελματίας ΜΜΑer

Μέσα από το Fightsports.gr έχουμε προβάλει πολλές φορές τα κατορθώματα του Kimbo Slice τόσο μέσα στον δρόμο, όσο και στο κλουβί. O γνωστός streetfighter έχει εμπλακεί σε σενάρια που αναφέρουν πως το Bellator ενδιαφέρεται για εκείνον, κάτι που δείχνει πως η μπογιά του περνάει ακόμη. Ας ρίξουμε μία ματιά στην διαδρομή του, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μεγάλωσε με την μητέρα στην Florida. Ο Kimbo είχε άλλα δύο αδέρφια. Kατάφερε να μπει σε ομάδα ράγκμπι του Μαϊάμι και ύστερα να πάρει υποτροφία λόγω της αθλητικής του δραστηριότητας. Ο Kimbo όμως δεν ήταν για τέτοια! Τα παράτησε 1,5 χρόνο μετά. Το ότι ήταν θηριώδης και αθλητικός, σίγουρα θα το ενσωμάτωνε σε κάποιο άλλο σπορ που του ταίριαζε περισσότερο.

Έπιασε δουλειά ως πορτιέρης σε strip club. Μάλιστα στο μαγαζί που δούλευε γνώρισε πλούσιους επιχειρηματίες της περιοχής που στη συνέχεια τον βοήθησαν. Το 2003 ο Slice έπαιξε τον πρώτο του αγώνα στον δρόμο. «Έτυχε να παίξω σε μία αυλή. Δεν ήταν προκαθαρισμένο», είχε δηλώσει τότε και άρχισε η φήμη του να εξαπλώνεται παντού. Ο ντόρος έγινε όταν έπαιξε με τον προπονητή- αστυνομικό Sean Gannon που ήταν και αθλητής ΜΜΑ στο Boston. Ήταν και η μοναδική του ήττα.

Ο Kimbo ξεκίνησε τις προπονήσεις με τον θρύλο Bas Rutten. Πήρε το πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι με τον πυγμάχο Ray Mercer στο Cage Fury Fighting το 2007. Ο θηριώδης πυγμάχος κέρδισε εύκολα στο στυλ των ΜΜΑ. Τότε τον ανέλαβε η Elite Xc που αποφάσισε να επενδύσει πάνω του και να τον κάνει σταρ. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε η αστραπιαία νίκη του με τον Bo Cantrell σε 19 δεύτερα.

Το γεγονός πως τα promotion μάζεψαν έναν streetfighter από τους δρόμους και τον έκαναν επαγγελματία μαχητή πουλούσε πολύ. Αφού πέτυχε δύο σερί νίκες με Abbott και Thompson, με εντυπωσιακό τρόπο ήρθε η ανώμαλη προσγείωση με την ήττα από τον Seth Petruzzeli.

O Slice ήταν ένας μαχητής που του άρεσε να παίζει στο όρθιο, ως κατεξοχήν πυγμάχος. Είναι ένας μποξέρ προικισμένος με κτηνώδη δύναμη που έφερνε το ένα νοκ άουτ μετά το άλλο, κόντρα σε θηρία. Ο προπονητής του Bas Rutten προσπάθησε να τον μυήσει και στην μάχη εδάφους. Στο τέλος όμως, ο Kimbo Slice θα παραμείνει ένας μαχητής του δρόμου, που η μετάβαση του στον κόσμο των επαγγελματιών τίθεται υπό αμφισβήτηση.