02/05/2024

Κόντρα GSP-Hendricks για τον αντιντόπινγκ έλεγχο

Φωτιά έχει πάρει τις τελευταίες μέρες το θέμα του αντιντόπινγκ έλεγχου στην μάχη τίτλου του Georges St Pierre με τον Johny Hendricks. Ήταν πριν από μερικές βδομάδες που ο Καναδός υπερπρωταθλητής ζήτησε να αναλάβει τον έλεγχο για τη συγκεκριμένη μάχη η ιδιωτική εταιρία VADA, η οποία έχει πολύ καλή φήμη στο χώρο για τους Ολυμπιακού επιπέδου ελέγχους της. Ο GSP δεσμεύτηκε να πληρώσει  το έξτρα ποσό και για τους δύο αθλητές και ο Hendricks συμφώνησε αμέσως.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα όταν μαθεύτηκε ότι ο Hendricks δεν ακολούθησε την διαδικασία με το καμπ του Αμερικάνου να το δικαιολογεί λέγοντας ότι έμαθαν ότι η ίδια η VADA θα πλήρωνε τα τεστ για τον GSP και την θεώρησαν μη αντικειμενική. Ως λύση, αντιπρότειναν την χρήση της WADA που είναι η επίσημη Ολυμπιακή ελεγκτική επιτροπή.

Σε εκείνο το σημείο, την κατάσταση έκανε ακόμη χειρότερη ο υπεύθυνος της αθλητικής επιτροπής της Καλιφόρνια Keith Kizer που κατηγόρησε τον δικηγόρο και μάνατζερ του GSP ότι έδειξε σκεπτικισμό στην περίπτωση της WADA ρωτώντας συνεχώς τι ελέγχους κάνει και τι ουσίες απαγορεύει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Καναδική πλευρά δεν είναι σίγουρη για τα αποτελέσματα των τεστ.

Ως απάντηση ο προπονητής του GSP, Firas Zahabi, βγήκε και ανακοίνωσε στο Twitter ότι ο GSP δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πρότεινε να γίνουν οι έλεγχοι και από τις δύο οργανώσεις για να μην έχει κανείς παράπονο!

Το μπαλάκι είναι πια στην πλευρά του Hendricks…