03/05/2024

Κι άλλος ντοπαρισμένος αθλητής στο UFC

Από ότι φαίνεται το θέμα του ντόπινγκ στο UFC φουσκώνει και κύρια αιτία είναι κατα την εκτίμηση πολλών , η εφαρμογή εδώ και λίγο καιρό των εκτάκτων, απροειδοποίητων ελέγχων, όπως ακριβώς ισχύει και για άλλα αθλήματα. Ο Wanderlei Silva δέχθηκε ένα τέτοιο έλεγχο και έφυγε τρέχοντας, ο Vitor Belfort χτύπησε κόκκινα σημαιάκια και βγήκε εκτός μάχης με τον Weidman και ο Sonnen πιάστηκε 2 φορές με 4 διαφορετικές απαγορευμένες ουσίες, δύο από τις οποίες είναι αρκετά hardcore ντόπες (αυξητική και EPO).

Το τελευταίο παράδειγμα της σημασίας των εκτάκτων ελέγχων είναι ο Ali Bagautinov που πρόσφατα έχασε αγώνα τίτλου με τον Mighty Mouse. Στον προκαθορισμένο έλεγχο μετά το παιχνίδι, όλοι οι μαχητές, μαζί τους και ο Ρωσος, πέρασαν όλα τα τεστ «καθαροί».

Αυτό που έδωσε τα θετικά αποτελέσματα ήταν ένα έκτακτο τεστ που έγινε στον Ρώσο δύο βδομάδες πριν και βρέθηκε στον οργανισμό του ερυθροποιητίνη. Ο Bagautinov είχε βρεθεί θετικός και 2 χρόνια πριν σε πρωτάθλημα SAMBO και γι αυτό υπέστει τον έξτρα έλεγχο. Η ποινή του είναι 12 μήνες εκτώς.