04/05/2024

Κινδυνεύουν οι Rogan – Goldberg για την νέα τηλεοπτική συμφωνία!

ekptosiTo UFC ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του από το 2018 και μετά όταν και λήγει η συμφωνία που έχει τώρα με το FOX, ζητώντας ταυτόχρονα πολλά περισσότερα χρήματα. Συγκεκριμένα, αντί για περίπου 115 εκατ.  ανά τον χρόνο που παίρνει τώρα από το FOX, το UFC θέλει να πάρει 450 εκατ. για κάθε χρόνο.

Πέρα όμως από τα χρήματα, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν και άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Ένα από αυτά είναι να σταματήσει το UFC να κάνει την τηλεοπτική παραγωγή των event του το ίδιο και να αναλάβει το κανάλι που θα συμφωνήσουν. Αυτό θα μειώσει τα έξοδα του UFC αλλά θα αυξήσει αυτά του καναλιού και με το UFC να χρειάζεται μετά κάποιον να κάνει και την παραγωγή στα PPV (που δεν είναι στην βασική συμφωνία) ίσως να δώσει στο κανάλι και ποσοστό από τις πωλήσεις τους.

Αυτό μπορεί να σημαίνει επίσης ότι θα αλλάξει και ολο το λουκ της τηλεοπτικής παρουσίασης του UFC ώστε να έρθει πιο κοντά στο στυλ του καναλιού που θα το αναλάβει. Σε αυτό το πλαίσιο, μια ακόμη μεγάλη αλλαγή φαίνεται να είναι η αντικατάσταση των δύο επί χρόνια σχολιαστών, του Joe Rogan και του Mike Goldberg. Ο γνώστης των τηλεοπτικών Dave Meltzer λέει ότι τα δίκτυα θέλουν να αντικαταστήσουν το δικό τους σχολιασμό που βασίζεται στο hype και στην υπερβολή με κάτι πιο δημοσιογραφικό και επαγγελματικό. Αν αυτό σημαίνει απλά κάτι πιο κοντά σε σχολιαστές όπως ο Kenny Florian και ο John Aniq (εμείς θέλουμε Dominick Cruz) ή σε κάτι τελείως διαφορετικό μένει να το δούμε.

Έτσι και αλλιώς ο Joe Rogan έχει σταματήσει να κάνει όλα τα event πλην των Pay Per Views και έχει τονίσει οτι σύντομα θα αποχωρήσει από το UFC.

Πάντως η μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του UFC θα είναι μεγάλη αφού όλα τα δίκτυα ξέρουν πια την αξία του προγράμματος. Μην ξεχνάμε ότι πριν αγοράσει η WME IMG το UFC για 4,2 δις, το FOX είχε κάνει την δική του πρόταση για 3,8 δις.

Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο η νέα συμφωνία να έχει περισσότερα από ένα κανάλια μέσα και να «σπάσει» η προβολή όπως κάνει και το NFL που από , FOX, NBC και CBS παίρνει περιπου 1 δις το χρόνο…