18/05/2024

Και ο Anderson Silva χολωμένος με το UFC!

ekptosiO θρύλος του ΜΜΑ και υποψήφιος για σπουδαιότερος μαχητής όλων των εποχών, Anderson Silva , μπήκε στην κατηγορία των μαχητών που εκφράζουν ανοιχτά την δυσαρέσκεια τους για το πως συμπεριφέρεται το UFC σε κάποιους μαχητές.

» Δεν άκουσα καν ένα ευχαριστώ από τον Dana ή τον Lorenzo μετά την τελευταία μου μάχη. Εγώ ήμουν αυτός που ήθελε να παιξει αλλά ξέρω ποια είναι η αξία μου, πόσο σημαντικός είμαι. Ήμουν απογοητευμένος με την έλλειψη σεβασμού του UFC προς τους Βραζιλιάνος μαχητές. Είμαι ένας αθλητής που πήγε το άθλημα σε άλλο επίπεδο. Δεν πήρα τον σεβασμό από αυτούς. Αυτό με έκανε να απογοητευτώ από το UFC.

«Δεν ήμουν εγώ αυτός που έλεγε ότι ήμουν ο καλύτερος Pound for pound μαχητής στον κόσμο. Ο Dana το έλεγε. Ίσως το έλεγε για να πουλήσω τα event ή επειδή αλήθεια το πίστευε. Δεν ξέρω. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά που έκανα, κανείς άλλος δεν μπορούσε να τα κάνει. Δεν θέλω να είμαι αγενής αλλά προσπάθησα τόσα χρόνια να δείξω ότι είμαι διαφορετικός από όλους τους άλλους. Αυτή δεν είναι μόνο η δικιά μου γνώμη αλλά όλων.»

Ο Silva «έσωσε» πριν λίγους μήνες το main event του UFC 200 όταν αντικατέστησε τον Jon Jones με μόλις μια μέρα ειδοποίηση, παίζοντας με τον Daniel Cormier τελείως απροετοίμαστος και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Από ότι φαίνεται το UFC δεν του έδειξε την απαραίτητη ευγνωμοσύνη που πήρε μια μάχη που όλοι ήξεραν ότι θα χάσει…

Συν ότι ο Anderson έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Aldo αλλά και άλλους συμπατριώτες του που μπορεί να νοιώθουν το ίδιο ριγμένοι επειδή δεν μπορούν να είναι το ίδιο δημοφιλείς στις ΗΠΑ.

Ο «Spider» είναι μαζί με τον GSP πιθανότατα οι σπουδαιότεροι πρωταθλητές που έχει δει ποτέ το UFC. Ήρθε στην διοργάνωση με μια καλή καριέρα αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα κατακτούσε τα πάντα και τους πάντες. Όταν αντιμετώπισε τον πρωταθλητή Rich Franklin στον 2ο του αγώνα στο UFC, οι περισσότεροι θεωρούν ότι έπεσε στα βαθιά πολύ σύντομα αλλά αυτός συνέτριψε τον Αμερικάνο και πήρε την ζώνη, την οποία κράτησε για 7 ολόκληρα χρόνια και 10 υπερασπίσεις. Την ίδια περίοδο ανέβηκε 3 φορές στην παραπάνω κατηγορίας , παίρνοντας 3 νίκες με εντυπωσιακά ΚΟ. Ειδικά η εμφάνιση κόντρα στον Forrest Griffin, όταν αυτός μόλις είχε χάσει την ζώνη του πρωταθλητή, είναι μια από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία του αθλήματος.

subscribe-to-our-youtube-channel