15/05/2024

Θρίαμβος για τον καλύτερο Middleweight εκτός UFC! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον τελευταίο καιρό συζητάμε όλο και περισσότερο για μαχητές που αρνούνται τις προτάσεις ανανέωσης του UFC και καταλήγουν να βρίσκουν καλύτερες συμφωνίες σε άλλες διοργανώσεις.


Ο «μπαμπάς» όλων αυτών των περιπτώσεων είναι ο Mamed Khalidov. O Τσετσένικης καταγωγής Πολωνός πρωταθλητής του KSW εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται ο καλύτερος Middleweight εκτός του UFC και σίγουρα ένας από τους καλύτερους, αν έμπαινε ποτέ στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου. Γιατί δεν έχει υπογράψει ποτέ με το UFC;

Γιατί στο KSW (το οποίο κάνει υπερσόου στην Πολωνία με 3 εκατομ. τηλεθεατές!) αμείβεται πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε πρόταση του έκανε το UFC και αυτό στη προ Reebok εποχή όπου θα μπορούσε να βρει μεγάλους χορηγούς.  Σύμφωνα με τα Μέσα της εποχής το UFC του είχε προτείνει 20 + 20 χιλ. $ μια προσφορά που ο Πολωνός βρήκε αστεία, αφού τότε ήταν πιο ψηλά στα rankings από τον νυν πρωταθλητή Bisping ο οποίος έπαιρνε 500 χιλ $.

Οπότε ο Khalidov έμεινε στο KSW και συνέχισε να συντρίβει το ένα μεγάλο όνομα μετά το άλλο. Τελευταίο του θύμα ο πρώην UFCer Luke Barnatt στο Ρώσικο ACB 54 o οποίος ήρθε στον αγώνα με σερί 4-0. Ο Barnatt δεν ήταν κακός στο UFC, ξεκίνησε μάλιστα με 3 σερί νίκες αλλά μετά έκανε τρεις σερί ήττες και κόπηκε. Όμως οι ήττες του ήταν με αποφάσεις και μάλιστα οι δυο με κοντινές split decisions. Πολλοί θεωρούσαν ότι θα ήταν πολύ δυνατό τεστ για τον Khalidov που μάλιστα έπαιζε εκτός KSW!

Ο Khalidov τον «εξολόθρευσε» σε 21 δευτερόλεπτα.

Αυτό το ACB ήταν μια εξαιρετική κάρτα με την Ρώσικη διοργάνωση να μαζεύει σιγά σιγά μπόλικο ταλέντο από όλο τον κόσμο και δυνατά ονόματα που έφυγαν από το UFC. Παρότι είμαι σίγουρος ότι το χτεσινό UFC από την Βραζιλία πήγε καλά και είχε μπόλικο θέαμα, όλο το Σάββατο ο κόσμος του ΜΜΑ ασχολήθηκε πάρα πολύ και με άλλες διοργανώσεις παρότι έπεσαν την ίδια μέρα με το UFC και τον αγώνα του Lemieux στο BOX.

To ACB στη Ρωσία, λιγότερο το FFC στην Αθήνα, περισσότερο το ONE FC στην Ταϊλάνδη με την νίκη της Angela Lee πήραν περισσότερη δημοσιότητα από ότι παλιότερα. Ακόμη και εμείς ασχοληθήκαμε πολύ περισσότερο με ONE FC και ACB και είχαμε και το FFC στα πόδια μας.

Δείτε εδώ όλους τους αγώνες από τα επίσημα πλάνα του ACB 54