05/05/2024

Η (όχι και τόσο) Ρώσικη εισβολή στις Αμερικάνικες ΜΜΑ

Ξεκίνησε με τον Alexander Shlemenko και την παρέα του στο Bellator αλλά κορυφώνεται τα τελευταία χρόνια με την μεγάλη εισροή «Ρώσων» μαχητών στο UFC. Τα νέα μεγάλα ταλέντα πια δεν είναι μόνο Αμερικάνοι και Βραζιλιάνοι αλλά και Ανατολικοευρωπαίοι.  Για όλους τους άλλους είναι Ρώσοι, αν τους ρωτήσουν όμως θα το αρνηθούν εντόνως και θα πουν ότι είναι Νταγκεστάνοι, Τσετσένοι και Οσέτιοι. Αυτό όμως που γνωρίζουν και παραδέχονται όλοι για τους συγκεκριμένους μαχητές είναι η σκληρότητα τους.

Προερχόμενοι από τις περιοχές του Βορείου Καυκάσου έχουν μεγαλώσει σε εμπόλεμες ζώνες και σε πολιτισμούς που αν είσαι άνδρας πρέπει να ξέρεις να παλεύεις. Sambo, Judo, Πυγμαχία και πάλη είναι μαχητικά αθλήματα που ευδοκιμούν εκεί ενώ η ίδια η μαχητική τους φιλοσοφία (θεωρούν πχ ντροπή να πεις όχι σε μια μάχη) τους έχει κάνει σκληρόπετσους και αποφασισμένους.

Τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μάχονται αυτή τη στιγμή στο UFC και είναι έτοιμοι να χτυπήσουν τα επόμενα title shots.

Από τη μία ο Τσετσένος  Adlan Amagov [φώτο] (3-0 στο UFC) ο οποίος στα αποδυτήρια πριν από μία μάχη του ανησύχησε τον νέο Αμερικάνο προπονητή του με την υπερβολική χαλαρότητα του. Όταν αυτός τον ρώτησε αν έχει κάτι ή αν είναι έτσι πάντα, ο Amagov του είπε:

«Ζούσα σε μια σκηνή για 7 χρόνια με τους Ρώσους να μας πυροβολούν από ελικόπτερα. Μέσα στο κλουβί με περιμένει απλά ένας άνδρας» 

Από την άλλη ο Νταγκεστάνος Khabib Nurmagomedov o οποίος είναι το νούμερα 1 αστέρι αυτής της φουρνιάς μαχητών. Αήττητος στις ΜΜΑ με το ασύλληπτο ρεκόρ 21-0 (5-0 στο UFC) γυμνάζεται στο AKA με ονόματα όπως ο Cain Velasquez και ο Daniel Cormier με τον 2ο να παραδέχεται ότι ο νεαρός από το Νταγκεστάν είναι ο πιο ταλαντούχος μαχητής που έχει δεί ποτέ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει τον κατά 30-35 κιλά ελαφρύτερο Nurmagomedov να «διδάσκει» πάλη στον Ολυμπιονίκη του αθλήματος Cormier.

Και πως να μην είναι έτσι όμως όταν γνωρίζουμε ότι έμαθε το άθλημα παλεύοντας στα παιδικά του χρόνια με αρκούδες!!! Δεν πιστεύεται; Δείτε το βίντεο του πιτσιρικά Khabib (ναι αυτός είναι ) …

http://www.youtube.com/watch?v=JZvCgSmV9JA

http://www.youtube.com/watch?v=hxqa_F9XA7o