19/05/2024

Η τελευταία χρονιά του «Bendo»

Από τον περασμένο Απρίλιο σχεδιάζει το τέλος της καριέρας του ο Benson Henderson και σύμφωνα με νέες του δηλώσεις το 2017 θα είναι η τελευταία του σεζόν ως ενεργός μαχητής. 

Ο πρώην lightweight πρωταθλητής του WEC και του UFC θα σταματήσει να αγωνίζεται μετά το τέλος του 2017 και σχεδιάζει να ενταχθεί στο αμερικανικό στρατό για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα όπως λέει.

Εξηγεί στο MMA Junkie πως θέλει να σταματήσει νέος την καριέρα του ώστε να’χει την ικανότητα να μιλάει με συνοχή στα εγγόνια του όταν γεράσει ενώ εξομολογείται για μία ακόμη φορά τη διάθεσή του να μπει με κάποιο τρόπο στις ένοπλες δυνάμεις.

Ρωτώντας τι καθήκοντα θα ήθελε να αναλάβει ο Henderson είπε: «Εάν είναι να καθαρίζω παράθυρα, αλλά να τα καθαρίζω για την πατρίδα τότε θα το κάνω. Ξέρω ότι θα είναι βαρετό. Είμαι όμως ταπεινός άνθρωπος και δεν με επηρεάζει. Αν με στείλουν στην πρώτη γραμμή, δεν θα είναι το ιδανικό όμως είμαι εντάξει και με αυτή την ιδέα».

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Benson στα 33 του χρόνια διεκδικεί σήμερα τον τρίτο τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση. Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Bellator 165 θα κοντραριστεί σήμερα (σ.σ. ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδος) με τον πρωταθλητή Chadler.