04/05/2024

Η δική μας Ronda Rousey!

Κατανοώ ότι είναι λίγο ιεροσυλία να κάνουμε αυτή τη σύγκρισή αλλά στον Ελληνικό ΜΜΑ μικρόκοσμό, το έπος της  Φωτεινής Κρομμύδα (στη φωτό με την Μαρία Σεμερτζόγλου) στο χτεσινό, εκπληκτικό, GFC 6 γράφτηκε στην ντόπια ΜΜΑ ιστορία με bold γράμματα.

Η 17χρονη μαχήτρια μπήκε στην τετράδα του GFC τελευταία, μετά από τον τραυματισμό της Γιάννας Μπούνια, ως το αουτσάιντερ της βραδιάς. Το μικρό της ηλικίας της, οι μόλις 2,5 μήνες εμπειρίας στο έδαφος και το χωρίς μαγκιές παρουσιαστικό της έκαναν πολλούς από εμάς να θεωρήσουμε λίγες τις πιθανότητες να πάρει σπίτι της ζώνη της.  Δύο αγώνες ήταν υπεραρκετοί για να κλέψει την παράσταση!

Στον ημιτελικό πάλεψε για 3 σκληρούς γύρους με την super μαμά Μαριάνθη Σαμούχου και ενώ στο striking ήταν εμφανές το προβάδισμά της (3 χρόνια εμπειρίας με τον δάσκαλο Τζώτζο) αυτό που μας εξέπληξε ως σχολιαστές παρέα με τον Γιώργο Κατσινόπουλο ήταν η μαχητικότητά της στο έδαφος και το ένστικτό της σε έναν θεωρητικά τελείως νέο χώρο για την ίδια. Το τρίγωνο που της έδωσε τη νίκη απλά επιβεβαίωσε το ταλέντο της και την πολύ καλή δουλειά που έγινε αυτούς τους 2,5 μήνες με τον δάσκαλο Μαυρωνά στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ.

Όμως παρά την εξαιρετική εμφάνισή της, στον τελικό μπήκε πάλι ως το αουτσάιντερ. Η αντίπαλος της Χριστίνα Καμενίτσα, εκτός από εξίσου ταλαντούχα μαχήτρια, «καθάρισε» τον ημιτελικό αναίμακτα και ακούραστα σε αντίθεση με τα 15 λεπτά μάχης της Κρομμύδα. Παρόλα αυτά,  αυτή ήταν η πιο φρέσκια αθλήτρια από τις δύο. Είτε στο όρθιο, είτε στο έδαφος είχε απαντήσεις κάθε φορά και το armbar που της έδωσε την ζώνη απλά ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας εκπληκτικής βραδιάς για την ίδια αλλά και τις γυναικείες ΜΜΑ που με τις προσπάθειες και των 4 μαχητριών που μπήκαν χτες στο κλουβί (αλλά και όσων είχαν αγωνιστεί σε παλιότερα events) βάλαν στο μαχητικό χάρτη της Ελλάδας το γυναικείο ΜΜΑ… όπως έκανε και η ίδια η Ronda σε μια πολύ μεγαλύτερη σκηνή.

Συγχαρητήρια και στο GFC που πίστεψε σε αυτή την τετράδα και την έβαλε στην κάρτα του.