15/05/2024

Επιτέλους! Νόμιμο το ΜΜΑ στην Νέα Υόρκη!

Μετά από 9 χρόνια προσπαθειών και το τελευταίο κάστρο στις ΗΠΑ που είχε απαγορεύσει το ΜΜΑ εντός των τειχών του, έπεσε! Το (ας πούμε) δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία (113-25) το νομοσχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση του νόμου του 1997 που απαγόρευε το ΜΜΑ στη μεγάλη πόλη των ανατολικών ΗΠΑ.

Το μόνο που απομένει είναι να το υπογράψει ο κυβερνήτης της πολιτείας κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, ώστε να είναι πια και επίσημο!

Αυτό σημαίνει ότι άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για το UFC να επισκεφτεί το σπουδαίο Madison Square Garden arena όπου τόσες και τόσες μεγάλες πυγμαχικές μάχες έχουν γίνει τόσα χρόνια αλλά και ντόπιοι αθλητές όπως ο Jon Jones, o Chris Weidman ακόμη και ο Κώστας Φιλίππου αν αποφασίσει να γυρίσει, θα μπορούν να παίξουν δίπλα στο σπίτι τους.

Από ότι φαίνεται το UFC σχεδιάζει πολλά event τον χρόνο στην πολιτεία και στις διάφορες περιοχές της Νέας Υόρκης αλλά και στις τριγύρω πόλεις. Αναμένεται να κάνουν το ίδιο και άλλες ΜΜΑ διοργανώσεις, από το Bellator και το WSOF μέχρι τις μικρότερες.

Βεβαία υπήρχαν και οι πιο γραφικές αντιδράσεις από αυτούς που διαφωνούσαν όπως ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος Daniel O’Donnell που… συνέκρινε το ΜΜΑ με το ομοφυλοφιλικό πορνό, ο Charles Barron το παρομοίασε με την «σκλαβιά» και την «αστυνομική βία» άλλοι είπαν ότι αυτό φταίει που χαζεύει η Αμερική και ότι τα παιδιά θα δέρνονται τώρα μεταξύ τους ενώ λίγοι κάναν και πιο σημαντικά σχόλια για το θέμα της ασφάλειας των αθλητών και των εγκεφαλικών κακώσεων.