10/05/2024

Επιστρέφει ο Chuck Liddell στο UFC;

Υπάρχει πιθανότητα ένας από τους θρύλους της παλιότερης γενιάς των μαχητών του UFC, o «Iceman» Chuck Liddell να επιστρέψει στην ενεργό δράση;


Ο 47χρονος πρώην Light heavyweight πρωταθλητής του UFC ουσιαστικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση πριν από 7 χρόνια από τον Dana White όταν στους τελευταίους του αγώνες «έγραψε» 3 σερί κο σε 3 ήττες και συνολικά 4 ΚΟ σε 5 ήττες. Τότε του είχε δώσει μια… τιμητική θέση αντιπροέδρου στο UFC, έβγαλαν ένα σχετικά αστείο βίντεο και μετά δεν τον ξαναείδαμε. Λογικά με τις πρόσφατες περικοπές των νέων αφεντικών, αν ήταν ακόμη «αντιπρόεδρος», θα έχασε και αυτός την θέση του.
.

.
Οι φήμες για επιστροφή ξεκίνησαν όταν πριν λίγες μέρες ανέβηκε ένα βίντεο και κάτι φωτογραφίες που τον δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση να κάνει δυνατή προπόνηση.

In deep thought 💭

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chuck Liddell (@chuckliddell) στις

Ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει κάτι για μια πιθανή επιστροφή όμως ο προπονητής του John Hackleman έκανε δηλώσεις που δείχνουν ότι το σκέφτεται στα σοβαρά.

“Θα κάνει ότι έχει στην καρδιά του. Αν του δώσουν 3 εκατ. δολάρια ποιος θα του πει -όχι δεν θα σε αφήσω να τα βγάλεις και ας είναι περισσότερα από όσα βγάζουν οι περισσότεροι σε 3 ζωές. Όλα θα εξαρτηθούν από [τον αντίπαλο]… αυτό θα ακουστεί άσχημα. Ειλικρινά όλοι ξέρουν πόσο προστατευτικός είμαι όταν κάνω matchmaking για τους μαχητές μου, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ματς. Δεν θα πω ποιον θέλουμε και ποιον όχι και δεν είναι στο χέρι μου αν θα παίξει ή όχι έτσι και αλλιώς. Αλλά ακόμη και με 3 εκατ. δεν νομίζω ότι θα ήταν αρκετά για να ρισκάρει την ζωή του και την κληρονομιά του. Γιατί η κληρονομιά του, όχι μόνο η αυτοπεποίθηση του, έχει να κάνει με τα μελοντικά έσοδα του. Μπορεί να κοστίζει πολύ περισσότερο από 3 εκατ. $ και να μην αξίζει να την χαλάσει έστω και λίγο. Οπότε όλα έχουν να κάνουν με τον αντίπαλο».

Νομίζω ότι είναι εμφανές ότι ψάχνονται σοβαρά για τουλάχιστον ένα ακόμη αγώνα. Αν ήμασταν πέρυσι θα έλεγα ότι ο Dana δεν θα του το επιτρέψει όπως με τα προβλήματα που έχει το UFC φέτος να βγάλει εμπορικές κάρτες και η νέα ιδιοκτησία, ίσως τον αναγκάσουν να δεχτεί την επιστροφή. Αυτό θυμίζει περισσότερο Bellator πάντως παρά UFC και δεν ξέρω ποιον θα μπορούσε να αντιμετωπίσει. Ο Ortiz αποσύρθηκε με συμβόλαιο στο Bellator, ο Wanderlei είναι στο Bellator, με τον Couture είναι στα μαχαίρια, αν ήταν στο Bellator δεν θα μου έκανε εντύπωση να τον βάλουν απέναντι στον Fedor ή κάποιον άλλον πιο παλιό ακόμη θρύλο αλλά στο UFC δεν ξέρω ποιον μπορούν να βάλουν. Ίσως τον μικρό Nogueira αλλά σίγουρα δεν είναι εμπορικό ματς αυτό.

Για να δούμε…