03/05/2024

Ελληνικές ΜΜΑ, τα καλύτερα του 2013!

Μετά το best of άρθρο για το σύνολο των Ελληνικών επαγγελματικών μαχητικών διοργανώσεων, ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε και στις ΜΜΑ που μπορεί να είχαν μία όχι και τόσο γεμάτη χρονιά, αλλά μετά από καιρό εμφάνισαν άνοδο και με δεδομένη την μεγάλη επιστροφή του GFC στην Αθήνα και στο κλειστό του Tae Kwon Do στις 25 Ιανουαρίου αλλά και το Cage Survivor 2 αργότερα, αναμένεται να έχουν μία πολύ δυναμική χρονιά φέτος. Ας δούμε το Best of:

Μαχητής της χρονιάς : Τόνυ Χριστοδούλου

5 αγώνες 5 νίκες για τον Χριστοδούλου μέσα στο 2013 με την τελευταία από αυτές να έρχεται στην Αμερική ενώ νωρίτερα είχε κατακτήσει και την ζώνη του CFO μέσα από ένα τουρνουά όπου συμμετείχαν ταλαντούχοι Έλληνες μαχητές όπως ο Σαββίδης, ο Πλασάρης, ο Παυλίδης κ.α.  Το 2014 συνεχίζεται ακόμη πιο δυναμικά αφού θα αντιμετωπίσει το main event του GFC τον Βούλγαρο Stoyanov με ρεκόρ 19-3 και συμβόλαιο στο Bellator.

Αποκάλυψη της χρονιάς: Αλέξης Σαββίδης

To Furious Kid των ΜΜΑ  θεωρείται δικαίως ως το μεγάλο ταλέντο της ελληνικής μαχητικής σκηνής. 7 αγώνες 6 νίκες μέσα στο 2013 με την μόνη ήττα να έρχεται από τον Τόνυ Χριστοδούλου. Με δεδομένο ότι ασχολείται με τα μαχητικά αθλήματα 1.5 χρόνο περίπου… η προοπτικές του είναι λαμπρές.

Knock Out της χρονιάς: Zurab Zarnadze επί του Παν. Στρουμπούλη

Την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετό καιρό πραγματοποίησε το Zurab στο Battle 5 και εντυπωσίασε αφού έβγαλε εντυπωσιακά off τον επίσης έμπειρο Παναγιώτη Στρουμπούλη με ένα αριστερό κατευθείαν στο σαγόνι και χτυπήματα στο έδαφος στη συνέχεια.

Υποταγή της χρονιάς: Αλέξης Νικολακόπουλος επί του Γιάννη Κράνη

Στο Throwdown 2 ο Αλέξης Νικολακόπουλος πέτυχε την πρώτη νίκη της χρονιας για τον ίδιο επί του Γιάννη Κράνη με ένα πολύ όμορφο «combo». Ένα αριστερό λάκτισμα βρήκε τον αντίπαλο του στο κεφάλι, τον ζάλισε και στη συνέχεια ο Νικολακόπουλος του πήρε την πλάτη ενώ ήταν όρθιος και κλείδωσε ένα rear naked choke το οποίο ανάγκασε τον Κράνη στο tapout.

Μάχη της χρονιάς: Μορούλης vs Παλαιολόγος στο Cage Survivor 1

Δύο από τους καλύτερους Έλληνες ΜΜΑ μαχητές που παίξαν μία πολύ δυνατή μάχη με εναλλαγές στους νικητές κάθε γύρου που τελείωσε στον Εxtra round υπέρ του Σταμάτη Μορούλη.