29/04/2024

Γιατί το UFC 205 αξίζει το ξενύχτι;

ekptosiΑν υπήρξε ποτέ ένα event του UFC που άξιζε το .. ξενύχτι που απαιτεί η διοργάνωση για τους Ευρωπαίους και εν Ελλάδι οπαδούς της, αυτό είναι το UFC 205.

Η διοργάνωση γράφει ιστορία με το πρώτο της event στο θρυλικό Madison Square Garden  της Νέας Υόρκης, ο Conor McGregor θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής του UFC που κατέχει ταυτόχρονα δύο ζώνες ενώ ακόμη και οικονομικά το 205 αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ εισπράξεων.

Αν δεν σας έφταναν οι παραπάνω λόγοι για να ξενυχτίσετε ή αν σχεδιάζατε να ξυπνήσετε (ή να επιστρέψετε από την έξοδο) κατά της 6 το πρωί για να δείτε την Main Card μόνο, σας έχουμε ένα ακόμη κίνητρο για να ξημερωθείτε μαζί μας από νωρίς νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα Pre Games του UFC αξίζουν ένα δικό τους Pay Per View. 

Αν ρίξετε μια ματιά κάτω από την Main Card θα δείτε τεράστια ονόματα και πολύ ενδιαφέρονται ματς που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν πολύ ψηλότερα στη λίστα.

Ο πρώην Lightweight πρωταθλητής Frankie Edgar θα αντιμετωπίσει τον Jeremy Stephens με τον πρώτο παρά την ήττα από τον Aldo να παραμένει κορυφαίος 66ρης και να συνεχίζει να κοιτάει προς τον Conor τον οποίο και δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αν και πιστεύουμε ότι ο Edgar είναι καλύτερος μαχητής από τον Stephens, αυτός έχει ένα όπλο που μπορεί να αλλάξει την ροή του αγώνα και μιλάμε για τα πολύ δυνατά του χτυπήματα. Στην συνέντευξη Τύπου του 205 πήγε να  «χωθεί» κάπου μέσα στις κόντρες που έχει ανοίξει ο Conor McGregor, αυτός του απάντησε με χιούμορ αλλά ο Αμερικάνος κατάφερε να κάνει περισσότερη αίσθηση από ότι συνήθως. Μια νίκη επί του Edgar σίγουρα θα του δώσει το δικαίωμα να ζητάει μια μάχη με τον Ιρλανδό με περισσότερη αυτοπεποίθεση.

Ακριβώς κάτω από αυτούς έχουμε ένα ματς που μάλλον έπρεπε να είναι στην Main Card.

O «αρκουδοδαμαστής» Khabib Nurmagomedov θέλει να σωπάσει όσους αμφισβητούν την ψηλή του θέση στα rankings με μια εντυπωσιακή νίκη επί του Michael Johnson που μετά από 2 σερί ήττες, επέστρεψε στην νίκες με ένα τρομερό ΚΟ επί του Dustin Poirier τον Σεπτέμβρη. Ο μαχητής από το Dagestan είχε πριν από λίγες βδομάδες στα χέρια του δύο συμβόλαια υπογεγραμμένα για να αντιμετωπίσει τον Eddie Alvarez στην θέση του Conor αλλά τελικά το UFC μάλλον το χρησιμοποίησε για να τους πιέσει τους άλλους δύο Lightweights. Με δεδομένη την νίκη του Ferguson επί του RDA, o Nurmagomedov πρέπει να εντυπωσιάσει για να μην βγει χαμένος στην σύγκριση.

Λίγο χαμηλότερα βλέπουμε δύο έμπειρους και σκληρούς βετεράνους να συγκρούονται, όπως ο Rashad Evans κόντρα στον Tim Kennedy ενώ ονόματα σταθερές αξίες στα rankings, όπως ο Jim Miller,  o Thiago Alves, o Boetsch και η Carmouche συμπληρώνουν τα πρώτα ματς με αδιαμφισβήτητη ποιότητα.

MAIN CARD

  • Tyron Woodley vs. Stephen Thompson TITLE FIGHT
  • Eddie Alvarez vs. Conor McGregor TITLE FIGHT
  • Joanna Jedrzejczyk vs. Karolina KowalkiewiczTITLE FIGHT
  • Chris Weidman vs. Yoel Romero
  • Donald Cerrone vs. Kelvin Gastelum
  • Miesha Tate vs. Raquel Pennington

UNDERCARD

  • Frankie Edgar vs. Jeremy Stephens
  • Michael Johnson vs. Khabib Nurmagomedov
  • Tim Kennedy vs. Rashad Evans
  • Belal Muhammad vs. Lyman Good
  • Liz Carmouche vs. Katlyn Chookagian
  • Tim Boetsch vs. Rafael Natal
  • Jim Miller vs. Thiago Alves