19/05/2024

Γιάννης Αρζουμανίδης: Θέλω αγώνες εκτός Ελλάδος

Αν μας ρωτούσατε ποιον heavyweight αθλητή θα θέλαμε να δούμε μία μέρα στο UFC αυτός θα ήταν αναμφισβήτητα ο Γιάννης Αρζουμανίδης. Με τρομακτικό background και διακρίσεις στην πάλη, ο «Άρζου» πέρσι κέρδισε τον καλύτερο έως τότε Νέστορα Μπατζέλα και πρόσφατα διέλυσε κάθε αμφιβολία, νικώντας και τον αξιόλογο Ταξιάρχη Αρχοντή και έδειξε ποιος είναι ο αυτοκράτορας των heavyweight στις Ελληνικές ΜΜΑ.

Η πρόσφατη νίκη του μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και να τον ρωτήσουμε πράγματα που ρωτούν και οι αναγνώστες μας καθημερινά. Που θα φτάσει ο σπουδαίος «Άρζου»; Αν βλέπει αντίπαλο στην Ελλάδα; Αν το παλαιστικό του background είναι αυτό που του δίνει απλόχερα τις νίκες; Διαβάστε αναλυτικά την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

 Πέτυχες άλλη μία νίκη στις ΜΜΑ. Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο πλέον να αγωνιστείς σε κάποιον αγώνα στο εξωτερικό; Σου έχουν κάνει προτάσεις;

 «Ευχαριστώ καταρχάς για την ευκαιρία που μου δίνεις να απαντήσω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.Πιστεύω πως από εδώ και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από αγώνες στο εξωτερικό.Πρέπει βέβαια να γίνει η κατάλληλη προσέγγιση και πρόταση.Προτάσεις έχουν γίνει και μεταγενέστερα γνωστά ονόματα μάλιστα στα Βαλκάνια. Ωστόσο δεν ήταν οικονομικά συμφέρουσες από την άποψη ότι θα γίνει μια προετοιμασία δαπανηρή και ενδεχομένως κάποιος πιθανός τραυματισμός να προκύψει, τότε τα κόστη ανεβαίνουν».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος κι αν θεωρείς ότι έχεις καθαρίσει την κατηγορία στην Ελλάδα;

«Επόμενος στόχος είναι η πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση που εξαρτάται από προολυμπιακά τουρνουά που θα γίνουν μέσα στο 2016. Όσον αφορά την Ελληνική επικράτεια πιστεύω πως τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.Μόνο εγώ και ο Μπατζελας είχαμε αήττητο σερί και συνεχόμενη παρουσία στις ΜΜΑ».

Πόσο σε βοηθάει η παλαιστική σου ικανότητα μέσα στο παιχνίδι κι αν θεωρείς ότι αυτό είναι το μεγάλο σου όπλο έναντι των αντιπάλων;

«Θα ήταν λάθος να θεωρώ οτιδήποτε άλλο ως ατού εκτός από την Πάλη και το grappling.Eχω σαφή βελτίωση στην όρθια μάχη αυτό όμως δεν με κάνει σπεσιαλιστα.Κάθε αντίπαλος είναι ξεχωριστός! Το περσινο παιχνίδι κρίθηκε κυρίως στο striking και λιγότερο στο grappling καθώς ο Νέστορας, για μενα, παραμένει από τους κορυφαίους στο grappling.Το φετινό παιχνίδι τελείωσε γρήγορα λόγω της καλύτερης παλαιστικης μου στάσης! Αυτή δεν είναι άλλωστε και ή ομορφιά του απρόβλεπτου και διαφορετικού στις ΜΜΑ;”.