20/04/2024

Γιάννης Αρζουμανίδης: «Είμαι στη διάθεση του κόσμου για το MCP Ελλάδας vs. Τουρκία»

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης μίλησε στο Fightsports.gr και άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για αγώνα του στο MMA Challenge Pro στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο Τούρκος MMAer, Mehmet Ozer, νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε προκαλέσει μέσω social media τον Γιάννη Αρζουμανίδη. Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων μαχητών με σπουδαίο παρελθόν στην πάλη και παραστάσεις στις ΜΜΑ από το εξωτερικό, μίλησε στο Fightsports.gr για το ενδεχόμενο να παίξει στο MMA Challenge Pro το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 22 Φεβρουαρίου το 2020.

Ο Έλληνας μαχητής ήταν ξεκάθαρος στην απάντησή του ότι είναι θετικός ν’ αγωνιστεί στην Θεσσαλονίκη και να συμμετέχει στο πρότζεκτ Ελλάδα vs. Τουρκία. Το MCP 10 είναι βασισμένο πάνω στο Ελλάδα εναντίον Τουρκίας.

Εχουμε καιρό να σε δούμε ν’ αγωνίζεσαι στην Ελλάδα. Να περιμένουμε κάτι το επόμενο διάστημα;

«Ο λόγος που αναζήτησα ματς στο εξωτερικό ήταν ξεκάθαρα οι δυνατοί αντίπαλοι και η ομογένεια. Έχω αναφέρει και στο παρελθόν ότι οι λόγοι που παίζω πλέον είναι συμβολικοί και είναι προς τιμήν των προγόνων μας. Δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποιος είναι καλύτερος.

Πρόσφατα, έμαθα από το promotion του MCP ότι θα γίνει μια διοργάνωση τον Φεβρουάριο με αντιπάλους του εξωτερικού και κυρίως Τούρκους. Με τους τελευταίους δεν χρειάζεται να είμαστε εχθροί, αλλά δεν μπορούμε απαραίτητα να είμαστε και φίλοι με βάση τα όσα έγιναν στο παρελθόν και συνεχίζουν να γίνονται.

Είπα, λοιπόν, σε υπεύθυνο της διοργάνωσης ότι από τη στιγμή που γίνεται ένα αθλητικό event Ελλάδα εναντίον Τουρκία είμαι στη διάθεση του κόσμου να με δει από κοντά μέσα στην αρένα. Αρκεί, βέβαια, να υπάρξει αντίπαλος και να συμφωνήσει και το promotion του εξωτερικού με την συγκεκριμένη ημερομηνία«.

Αν ναι, τότε πες μας αν έχεις αρχίσει την προετοιμασία σου;

«Η προπόνηση δεν σταματάει ποτέ. Θα εστιάσω μόλις γνωρίζω τον αντίπαλο. Σε γενικό επίπεδο είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και κάνω focus στο striking που έχω ομολογουμένως ελλείψεις όντας grappler«.

Εχουμε δει πως δεν λες όχι στις μεγάλες προκλήσεις. Σε αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι θα παίξεις μπροστά στο ελληνικό κοινό στο MCP τον Φεβρουάριο;

«Οι μεγάλες προκλήσεις είναι αυτές που ξεχωρίζουν τους μεγάλους αθλητές από τους απλά καλούς. Θέλω να παίρνω ρίσκα όπως και το κάνω αν το έπαθλο με δικαιώσει στο τέλος. Ο λαός με στήριξε σε όλες μου τις μάχες, από τα πρώτα μου παιχνίδια στην Ελλάδα μέχρι τα τελευταία στη Ρωσία όπου η ομογένεια με έκανε να νιώθω ότι παίζω εντός έδρας. Θα υπερασπιστώ την μητρόπολη της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη μας όπως κάθε φορά με το ίδιο πάθος χωρίς δισταγμούς και άγχος«.

Μέχρι το ματς στο MCP, σχεδιάζεις να βάλεις κάποιο άλλο παιχνίδι ενδιάμεσα;

«Θα ήθελα ιδανικά να κάνω έναν αγώνα τον Δεκέμβριο στο εξωτερικό. Εξετάζουμε με την ομάδα μου, τον Σπάρτακο, εάν κατά πόσο αυτό θα ειναι εφικτο στα πλαίσια της γενικής προετοιμασίας«.