13/05/2024

Βόμβα έτοιμη να σκάσει το υπερβολικό κόψιμο βάρους των μαχητών!

Απόλυτος ότι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι αθλητικές ομοσπονδίες στο χώρο του ΜΜΑ δεν είναι αυτό των απαγορευμένων ουσιών αλλά του υπερβολικού κοψίματος βάρους πριν από αγώνες εμφανίστηκε ο σχολιαστής του UFC Joe Rogan, το οποίο μάλιστα αποκάλεσε και «βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει». Το θέμα που έθιξε ο Rogan είναι γνωστό και λέει ότι μαζί με την αφυδάτωση του υπόλοιπου σώματος κατά την διάρκεια του Weight cutting, αφυδατώνεται και ο εγκέφαλος μόνο που σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα αυτός αργεί να ενυδατωθεί, παίρνει περίπου 70 ώρες αλλά οι μαχητές αγωνίζονται μόλις 24 ώρες μετά την ζύγιση που σημαίνει ότι δέχονται χτυπήματα σε έναν απροστάτευτο εγκέφαλο…

«Πιστεύω ότι οι αθλητικές επιτροπές κάθονται πάνω σε μια πιθανή βόμβα. Αγνοούν κάτι που είναι τεράστιο ζήτημα. Ενώ επικεντρώνονται σε απαγορευμένες ουσίες, που είναι μεν σοβαρά θέματα, εξίσου μεγάλο θέμα είναι η υπερβολή μείωση του βάρους μόλις 24 ώρες πριν από μια μάχη στο κλουβί. Ειδικά τώρα που αφαίρεσαν την χρήση του ορού μετά την ζύγιση και ενώ ξέρουμε ότι ο εγκέφαλος ενυδατώνεται πιο αργά από τους υπόλοιπους ιστούς.»  είπε ο Joe Rogan στο Podcast του.

Μαζί του συμφώνησε και ο πρώην πρωταθλητής του UFC, Carlos Condit που πρόσθεσε «είμαι από την πλευρά της υγείας των αθλητών που πρέπει να φροντίζουν τους εαυτούς τους. Το κάνουμε αυτό για μια μικρή περίοδο της ζωής μου αλλά οι επιπτώσεις θα είναι μακροχρόνιες και σε πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως το Weight cutting που θα μας αφήσει προβλήματα στο μέλλον.»