04/05/2024

Αφιέρωμα: Οι Έλληνες του UFC!

Με την συμμετοχή του Τόνυ Χριστοδούλου στο UFC on FOX 14 της 24ης Ιανουαρίου, η ελληνική ΜΜΑ σκηνή έχει τον πρώτο της εκπρόσωπο στην κορυφαία ΜΜΑ διοργάνωση στον κόσμο, όμως πριν από τον Τόνυ προηγήθηκαν και άλλες περιπτώσεις, είτε ομογενών, είτε αθλητές που έχουν ένα μικρό κομμάτι της Ελλάδας μέσα τους και το τίμησαν μέσα στο οκτάγωνο. Ας τις δούμε:

.

1. George Sotiropoulos

Ο G-Shot, μεγαλωμένος στην Αυστραλία, έπαιζε συχνά πυκνά με τη σημαία της Ελλάδας στο σορτσάκι του. Μπαίνοντας στο UFC μετά τη συμμετοχή του στο The Ultimate Fighter έκανε ένα φοβερό σερί 7-0 με νίκες απέναντι σε μαχητές όπως ο Joe Lauzon. o Kurt Pellegrino, o Joe Stevenson και ήταν υποψήφιος ακόμη και για αγώνα τίτλου. Δυστυχώς οι τραυματισμοί και κάποιες σκληρές ήττες από ποιοτικούς αντιπάλους, του έκοψαν την φόρα και τον οδήγησαν στην έξοδο από το UFC, 3 χρόνια μετά την τελευταία του νίκη.

.

2. Κώστας Φιλίππου

Ο Κύπριος μαχητής είναι τα τελευταία χρόνια ο κύριος εκπρόσωπος των απανταχού Ελλήνων στο UFC όπου τα πάει περίφημα. Με όπλο τα πολύ δυνατά του χέρια και την εξαιρετική πυγμαχία, έκανε 5 σερί νίκες πριν χάσει 2 δύσκολες μάχες, όμως τον περασμένο Μάιο επανήλθε δριμύτερος βγάζοντας Νοκ Άουτ τον Lorenz Larkin. Ήταν να αντιμετωπίσει τον Uriah Hall στις 18 αυτού του μήνα αλλά βγήκε από την μάχη λόγω τραυματισμού.

.

3. Elias Theodorou

Ο Θεοδώρου είναι ένας από τους νέους του UFC. Ο Αήττητος Καναδός μαχητής με τις ελληνικές ρίζες και το προβλέψιμο παρατσούκλι «The Spartan» ήταν ο νικητής του TUF: Canada vs Australia ενώ έχει πετύχει ακόμη μια νίκη στο UFC φτάνοντας το ρεκόρ του στο 10-0.

.

4. Christos Giagos

Ο Αμερικάνος με τις ελληνικές ρίζες, και το nickname…»Spartan» μπήκε στο UFC δεχόμενος μια μάχη με πολύ λίγη προετοιμασία, παίζοντας στην Βραζιλία ενάντια στον Gilbert Burns όπου έχασε με υποταγή στο τέλος του πρώτου γύρου. Είναι πολύ καλός αθλητής και τον περιμένουμε να τον δούμε σε αγώνα με σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία.

.

5. Vitor Belfort

Όχι δεν θα το κάνω …Βίκτωρας Μπελφόρτης ξέρω εγώ… έτσι και αλλιώς ο ίδιος δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ελληνική πλευρά του, αυτή που κρατάει από την μεριά της μητέρας του.

.

ΕΚΤΟΣ UFC

Εκτός από τους Έλληνες του UFC, υπάρχουν Έλληνες και σε άλλες διοργάνωσεις. Στο Strikeforce και στο Bellator έχει αγωνιστεί ο Mike «The Greek» Bronzoulis με επιτυχία και κάποια στιγμή μπορεί να τον δούμε και στο UFC. Στο Bellator φυσικά αγωνίζεται και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης που όπως και ο Χριστοδούλου ξεκίνησε αγωνιζόμενος στην Ελλάδα. Με βάση την Ευρώπη, αγωνίζονται και μαχητές όπως ο Andreas Kraniotakes και ο Stav Economou. Τέλος, στην Νότιο Αφρική ήταν πρωταθλητής ο Costas Ioannou.