29/04/2024

Αυτοί είναι οι μαχητές που μηνύουν το UFC!

Πραγματοποιήθηκε χτες η συνέντευξη τύπου των εναγόντων κατά του UFC, το οποίο και κατηγορούν για πρακτικές μονοπωλίου και έλεγχο της ελεύθερης αγοράς εις βάρος της καριέρας τους. Τα τρία πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι: Ο πρώην τοπ διεκδικητής της Welterweight κατηγορίας John Fitch που αγωνίζεται πια (με μικρή επιτυχία) στο WSOF, ο βετεράνος μαχητής του UFC Nate Quarry που έχει εκφραστεί ενάντια στην διοργάνωση ουκ ολίγες φορές, και ο νυν μαχητής του UFC Cung Le που πρόσφατα ήρθε σε κόντρα με το UFC για ένα λανθασμένο κατά τον ίδιο αποτέλεσμα αντιντόπινγκ ελέγχου.

Οι πρώτες πιο συγκεκριμένες κατηγορίες που αναφέρθηκαν κυμαίνονται από την εξαγορά των ανταγωνιστών,  τον έλεγχο της εμφάνισης των αθλητών σε video games κ.α. αλλά και τον έλεγχο στους σπόνσορες με αποκορύφωμα τη συμφωνία με την Reebok.

Το UFC εξέδωσε μια σύντομη απάντηση λέγοντας ότι γνωρίζουν για την κίνηση αλλά ακόμη δεν τους έχει παραδοθεί καμία μήνυση επίσημα ώστε να την μελετήσουν και να την σχολιάσουν αλλά τόνισαν ότι θα υπερασπίσουν με ιδιαίτερη ένταση τις πρακτικές τους.

Όποιος θέλει να δει ΟΛΗ την μήνυση μπορεί να το κάνει εδώ  

Πάντως το έργο της υπερπάσπισης του UFC μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς τις κατηγορίες τις έχουν αναλάβει 5 μεγάλοι δικηγορικοί οίκοι που έχουν κερδίσει ανάλογες υποθέσεις απέναντι σε γίγαντες τους τραπεζικού και φαρμακευτικού συστήματος ενώ κάποιοι είναι και ιδιαίτερα γνώστες της ΜΜΑ αγοράς….