03/05/2024

Απολογισμός Πανευρωπαϊκού IMMAF – WMMAA

Ανακοίνωση εξέδωσε η Π.Ο.ΜΜΑ αναφορικά με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της IMMAF – WMMAA.


Αναλυτικά: «Στις 23 Ιουνίου 2019 τελείωσε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα mma υπό την αιγίδα των IMMAF –WMMAA. Ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κατά γενική ομολογία δεν είχε ξαναγίνει.

Πάνω από 300 αθλητές συμμετείχαν από 34 χώρες και διαγωνίσθηκαν σε ένα υπερσύγχρονο στάδιο σε τρείς αγωνιστικούς χώρους.

Η Ελληνική αποστολή βίωσε πρωτοφανή πράγματα, ζύγιση των αθλητών καθημερινά, γιατρός έλεγχε τους αθλητές πριν και μετά από κάθε αγώνα, cutmen έδεναν τα χέρια όλων των αθλητών πριν από κάθε αγώνα, απευθείας μετάδοση όλων των αγώνων και σπικαζ από τα τρία κλουβιά, όλοι οι αθλητές είχαν κόκκινη και μπλε ενδυμασία και εξοπλισμό ανάλογα την γωνία που έπαιζαν. Το όλο κλίμα έδειχνε ότι ο κάθε αθλητής ήταν μέρος μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι Παπασωτηρίου Χριστίνα (Hellas Top Team ), η Τσαούση Αριέττα ( Α.Ο.Σείριος ) και Λασκαρίδης Κωνσταντίνος (GFT team). Η Παπασωτηρίου πέρασε στον πρώτο γύρο by, στον δεύτερο αγωνίσθηκε εναντίον της πρωταθλήτριας Φιλανδίας που την κέρδισε στα σημεία και έχασε στον ημιτελικό από την πρωταθλήτρια Αγγλίας μένοντας στην τρίτη θέση και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ο Λασκαρίδης με συμμετοχή 32 αθλητών στην κατηγορία του διαγωνίσθηκε στον πρώτο γύρο εναντίον Άγγλου αθλητή και κέρδισε με υποταγή περνώντας στους 16. Στον 2ο γύρο αγωνίσθηκε με τον Ισπανό αθλητή που έφτασε στον τελικό και έχασε με υποταγή . Η Τσαούση στην κατηγορία νέων γυναικών(18- 21) αγωνίσθηκε στον τελικό με την πρωταθλήτρια Αγγλίας και έχασε με διακοπή από τον διαιτητή μένοντας στην δεύτερη θέση.

‘ Μία μοναδική εμπειρία για τους έλληνες αθλητές διότι από τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις γίνονται καλύτεροι ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Επόμενος στόχος της Π.Ο.ΜΜΑ είναι να οργανωθεί εθνική αποστολή που θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μπαχρέιν τον Νοέμβριο. Ευχαριστώ τους αθλητές μας που μας χάρισαν συγκινήσεις, τον συνοδό προπονητή Μπάρκα Αθανάσιο, τον Κατραμάνο Αριστείδη και την Asset Travel για την ευγενική της χορηγία και την εταιρία Challenger που φρόντισε για την ένδυση των Ελλήνων αθλητών’ δήλωσε ο πρόεδρος της Π.Ο.ΜΜΑ Δημητρίου Δημήτριος».