04/05/2024

Αποκαλύφθηκε η σημερινή «τεράστια» ανακοίνωση του GSP;

ekptosi
Χτες, ο Georges St Pierre, o πρώην πρόεδρος του Bellator Bjorn Rebney και μερικοί ακόμη πρωτοκλασάτοι μαχητές του UFC όπως ο Donald Cerrone, o Cain Velasquez, o Tim Kennedy και ο TJ Dillashaw, ενημέρωσαν τα Μέσα ότι σήμερα το απόγευμα θα προβούν σε μια ανακοίνωση που «πρόκειται να αλλάξει το άθλημα» χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Φυσικά οι προβλέψεις για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ξεκίνησαν την αμέσως επόμενη στιγμή και το deadspin ανακάλυψε ότι από πέρυσι ο Rebney έχει καταχωρήσει στο ίντερνετ τα mmaathletesassociation.info, mmaathletesassociation.net, και mmaathletesassociation.org ενώ βρέθηκε και ένα λογότυπο.

.

.

Η ίδρυση κάποιοι σωματείου για τους ΜΜΑ μαχητές ήταν και το πιο πιθανό σενάριο από την αρχή αλλά υπάρχουν πολλοί ενδοιασμοί από τον ΜΜΑ κόσμο για κάποιους από τους συμμετέχοντες. Καταρχάς, ο Rebney όσο ήταν στο τιμόνι του Bellator είχε μια εξαιρετικά κακή φήμη για την συμπεριφορά τους προς τους ΜΜΑ μαχητές, τις συμφωνίες που έκανε μαζί τους κοκ  Μια φήμη δηλαδή που φαίνεται να επιβεβαιώνουν πολλοί μέσα στο χώρο και δεν σε γεμίζει με αισιοδοξία ότι ψάχνει να κάνει το καλό αυτή τη φορά.

Επιπλέον, πίσω από τους υπόλοιπους μαχητές φαίνεται να είναι το τεράστιο talent agency της CAA που είναι και ο μεγάλος αντίπαλος της WME IMG, της νέας ιδιοκτησίας του UFC δηλαδή. Πολλοί άνθρωποι του χώρου βλέπουν ένα πόλεμο συμφερόντων ανάμεσα στις δύο μεγάλες ανταγωνίστριες εταιρίες για το ποιος θα ελέγξει μεγαλύτερο κομμάτι του πιο ραγδαία αναπτυσσόμενου σπορ στον κόσμο. Είναι και μια εξήγηση αυτή, γιατί γίνεται μια νέα προσπάθεια από την αρχή αντί να συνεργαστούν με φορείς που προσπαθούν εδώ και χρόνια να ενώσουν σε σωματείο τους ΜΜΑ μαχητές.

Από τη μία ίσως μόνο μια ανάλογη οικονομική «δύναμη» να μπορεί να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στην WME IMG και να βοηθήσει τους μαχητές να διεκδικήσουν κάποια πράγματα αλλά όπως διάβασα πολλούς χτες να λένε μια εταιρία σαν την CAA έχει στο μυαλό της πρώτα από όλα πως θα κερδίσει αυτή και οι μαχητές που συνεργάζονται μαζί της (μια πολύ μικρή μειοψηφία) και δεν θα νοιαστεί για το πως θα κερδίσουν συνολικά οι μαχητές και ειδικά οι λιγότερο γνωστοί.