15/05/2024

Αμερικάνος ποδοσφαιριστής: «Χρησιμοποιώ το ΜΜΑ μέσα στο γήπεδο!»

Ο DeMarcus Ware είναι defensive end στην ομάδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου του Denver και ρόλος του είναι να ξεπεράσει με μαεστρία τα «τέρατα» των 150 κιλών της αντίπαλης άμυνας και να φτάσει στον αθλητικό και γρήγορο quarterback (σ.σ. αυτός που πετάει τις πάσες) πριν ρίξει την μπάλα και ξεκινήσει την επίθεση!

«Αν δεν είχα το ΜΜΑ και τις πολεμικές τέχνες θα ήμουν άλλος ένας απλός defensive end που προσπαθεί απλά να τρέξει γρήγορα» λέει ο Ware που εφαρμόζει τις τεχνικές και τις κινήσεις που μαθαίνει στην ΜΜΑ προπόνησή του για να ελιχθεί και να ξεγελάσει με faints του αμυντικούς αλλά και για το takedown στον QB.

To 2005 που ήταν η πρώτη του χρονιά στο NFL, τον βρήκε στην off season να εξασκείται στις πολεμικές τέχνες σε έναν δάσκαλο πρώην μαθητή του μεγάλου Bruce Lee, από τότε μέχρι σήμερα, αν και έχει αλλάξει πια στο ΜΜΑ, δεν έχει σταματήσει ενα εξασκείται στις πολεμικές τέχνες. Εξάλλου στο NFL οι μπουνιές και τα takedowns από τους αντίπαλους αμυντικούς πάνε και έρχονται σε κάποιο παιχνίδι οπότε δεν αρκούσε πια απλά η ταχύτητα αλλά ήθελε μυαλό και τεχνική για να τους απόφύγει τελείως.

Ο προπονητής του μάλιστα δημιούργησε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ΜΜΑ για ποδοσφαιριστές (NFL μιλάμε πάντα) το οποίο το εξασκούν πάρα πολλοί σαν προετοιμασία αλλά ο Ware είναι ίσως ο καλύτερος μαθητής του.