29/04/2024

Αλλαγή ηγεσίας στο Bellator

Τον πόρτα της εξόδου είδε ο ιδρυτής και πρώην, πια, CEO του Bellator Bjorn Rebney από την ιδιοκτήτρια εταιρία VIACOM (κολοσσός που κάνει το UFC να μοιάζει με μαγαζί της γειτονιάς σαν οικονομικό μέγεθος) αφού σύμφωνα με τον ίδιο υπήρχαν σημαντικές διαφορές στη διαχείριση της διοργάνωσης στο μέλλον. Από ότι φαίνεται, η σημαντικότερη διαφορά ήταν η επιμονή αυτού να κρατήσει το Bellator το φορμάτ των τουρνουά για την ανάδειξη των διεκδικητών των τίτλων. Μέχρι τώρα δηλαδή, φτιαχνόντουσαν οκτάδες σε κάθε κατηγορία με τα ζευγάρια να παίζουν ανά μερικούς μήνες και όχι όλα μαζί σε μια μέρα.  Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν λίγο πιο άξια οι διεκδικητές κάθε ζώνες, καθυστερούσε δε αρκετά την συμμετοχή των πρωταθλητών που μερικές φορές έπαιζαν άσχετα παιχνίδια ενδιάμεσα στα «σοβαρά» για να παραμείνουν ενεργοί.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, το Bellator είχε επιδοθεί σε ένα «παιδομάζωμα» μαχητών που είχαν πάψει εδώ και χρόνια να θεωρούνται τοπ όπως ο Sokoudjou και o Thompson ενώ ακούστηκαν φήμες  για προσέγγιση και του Kimbo Slice!

Αντικαταστάτης του Rebney δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του Strikeforce Scott Coker ο οποίος και θα αναλάβει να μετατρέψει το Bellator σε μια πιο παραδοσιακή ΜΜΑ διοργάνωση. Μια επιλογή που βρίσκει σύμφωνους και πολλούς μαχητές της διοργανώσης αφού ο προηγούμενος Rebney είχε πολύ κακή φήμη και για τη συμπεριφορά του προς τους μαχητές αλλά και τα εξαιρετικά δεσμευτικά συμβόλαια που τους έβαζε να υπογράψουν που πολλές φορές δημιουργούσαν τρομερά προβλήματα σε αυτούς.