03/05/2024

Αλλαγές στα ελληνικά MMA rankings!

Μετά το πολύ επιτυχημένο GFC 6 έχουμε πολλές ανακατατάξεις στα ελληνικά MMA rankings, ειδικά στις κατηγορίες welterweight (77 κιλά) και middleweight (84 κιλά) όπου συγκεντρώνονται πια και η περισσότεροι μαχητές.

.

Welterweight

Στο GFC είχαμε 3 αγώνες στην κατηγορία, ο Αλέξης Νικολακόπουλος (Fight Academy) κέρδισε τον Χρήστο Πλασάρη (Αρμάγος) και πήρε την #1 θέση. Ο Αλέξανδρος Δημαράς (Παλαίστρα) κέρδισε τον Θανάση Ντράγκνεφ (Fight Club Theofanous team) και μπαίνει στην 5δα ενώ κοντά είναι και ο Γιάννης Κατσαρός (Zenith BJJ – Pasoulas Team) που κέρδισε τον Νίκο Βαλαγιάννη (Shooto MMA) αλλά σε μια πιο κοντινή μάχη. Στην κατάταξη μπαίνει και ο πρωταθλητής του MMA Challenge Pro Σίνης Λεονάρντο (Corpus Arena) ενώ ο Άγγελος Χριστοδουλίδης αλλάζει κατηγορία στα 70 κιλά όπου ήταν και ο τελευταίος του αγώνας.

Δείτε τα νέα, ανανεωμένα welterweight rankings εδώ 

.

Middleweight 

Ο Νίκος Σοκώλης (Golden Corner/Gracie Barra) επιβεβαίωσε την τοπ θέση της κατηγορίας με την νίκη του επί του Γερμανού Benjamin Russ. Ο Παναγιώτης Στρουμπούλης (Golden Corner/Gracie Barra) κατέβηκε από τα 93 και κέρδισε τον Ρόμπερτ Ογκανεσιάν (Αρμάγος) οπότε μπαίνει και αυτός ψηλά. Ο Σταμάτης Μορούλης (ΑΕΙΜΑΧΟΝ) δεν έκανε με τον Παλαιολόγο (Golden Corner/Gracie Barra) το ντεμπούτο του στα 84 κιλά και δεν μπορούμε να τον υπολογίσουμε ακόμη στην κατηγορία.

Δείτε τα νέα, ανανεωμένα middleweight rankings εδώ 

.

Lightweight – Featherweight 

Ο Ρομπέρτο Αλία (Άγιος Γεώργιος) είναι ο πρωταθλητής του MMA Challenge Pro και μπαίνει στα rankings με τον Άγγελο Χριστοδουλίδη (Σπάρτακος) που είπαμε και πιο πάνω. Ο Ευάγγελος Χαρός (Λάρισα Elite MMA Team)  συνέχισε με νίκη στο GFC 6 ενώ το MMA Challenge Pro έχει νέο πρωταθλητή στα 62 κιλά τον Γερόπουλο Απόστολο (Αρμάγος). Τέλος, προσθέτουμε και τον Featherweight πρωταθλητή του MMA Ch PRO Τοπαλίδη Δανιήλ (Άγιος Γεώργιος).  Στην κατηγορία μπαίνει και ο Δημήτρης Πηλικίδης (Λέοντες Ασπρόπυργου) με τις δύο σερί νίκες. Το ίδιο και για τον Παύλο Παπαιωάννου με τη νίκη του στο Throwdown 3.

Δείτε τα νέα, ανανεωμένα lightweight rankings εδώ 

.

Γενικά τα rankings γεμίζουν σιγά σιγά αφού γίνονται όλο και περισσότερες διοργανώσεις. Το ΜΜΑ Challenge Pro βοηθάει πολύ με τους αγώνες στη βόρειο Ελλάδα αλλά καλό θα είναι να ορίσουν τις ζώνες στις επίσημες κατηγορίες του UFC, όπως και άλλες διοργανώσεις. Ίσως στο επόμενο UPDATE να χωρίσουμε και τις κατηγορίες από τα 70 κιλά και κάτω.

Δείτε τα νέα, ανανεωμένα rankings εδώ