08/05/2024

Αλλαγές στα ελληνικά MMA rankings!

Μετά από MMA Challenge Pro 4,  ήρθε η ώρα να επικαιροποιήσουμε τα ελληνικά MMA rankings του fightsports.g. Πριν μπούμε στις αλλαγές να πούμε το εξής:

Όπως πάντα να ξεκαθαρίσουμε ότι τα rankings είναι μια προσπάθεια για την χαρτογράφηση του Ελληνικού ΜΜΑ, η μοναδική ίσως, και ούτε το αλάθητο διεκδικούμε, ούτε καμία παντογνωσία, σε βάθος χρόνου πιστεύουν ότι θα μπουν όλα στη σειρά τους. Αν πιστεύεται ότι έχουμε αδικήσει ή παραλείψει κάποιον μπορείτε με κόσμιο τρόπο να το αναφέρετε στα σχόλια και θα το εξετάσουμε σιγουρα!

Έλληνες μαχητές που δεν έχουν την βάση τους στην Ελλάδα και παίζουν έξω δεν είναι στη λίστα. Πχ Τόνυ Χριστοδούλου, Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Γιάννης Παλαιολόγος., Αν παίξουν παιχνίδι στην Ελλάδα θα επανέλθουν φυσικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ RANKINGS

Στις γυναίκες δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη οπότε η κατάταξη μένει ίδια.

Featherweight και Bandamweight 66 κιλά και 61 κιλά επίσης δεν είχαμε κάποια εξέλιξη.

Lightweight – 70 κιλά, τα Ranking παραμένουν ως έχουν.

Ο Αλία κέρδισε τον Χριστοδουλίδη για 2η φορά αλλά ήταν ήδη πάνω στο rankings. Σε αυτή την κατηγορία (σ.σ. παίζουν στα 72 εκεί καλό είναι να το κάνουν 70 για να είναι η σωστή κατηγορία) μόνο ο νούμερο 1 της κατάταξης Χρήστος Πλασάρης είναι πάνω από τον Αλία από Θεσσαλονίκη αλλά θέλουμε να τον δούμε να παίζει και με τους υπόλοιπους της κατάταξης, είτε στο επόμενο MCP είτε σε κάποια διοργάνωσης της Αθήνας ή αλλού στην  επαρχία. Τα έχει πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής είναι 4-0 νομίζω αλλά πρέπει να ανεβάσει λίγο το επίπεδο του ανταγωνισμού τώρα.

Welterweight – 77 κιλά, τα Ranking παραμένουν ως έχουν.

Νίκη για τον Σίνη που επίσης μας έχει τραβήξει την προσοχή αλλά ισχύει και γι αυτόν ότι και για τον Αλία για πιο ψηλά στα rankings.

Lightheavyweight – 93 κιλά, είσοδος Καραφυλλίδης Γιάννης

Ο Καραφυλλίδης κέρδισε τον Κοτσιαντζή που ήταν το νούμερο 1 αλλά δεν γνωρίζω κάποια άλλη νίκη του. Γενικά αυτή η κατηγορία όπως και η Heavyweight είναι λίγο ληψή από καλούς μαχητές που να παίζουν συχνά, ενώ πολλοί έχουν κατέβει πια σε άλλες πιο χαμηλές. Λόγω της μικρής διαφοράς των αθλητών σε ρεκόρ αποφάσισα να βγάλω την αρίθμηση.

Heavyweights -100 κιλά, ανακατατάξεις

Ο Αρζουμανίδης παραμένει νούμερο 1 χωρίς σκέψη. Ο Παπαδόπουλος ξανακέρδισε στο CS το τελευταίο αλλά έχει χάσει από τον Αρχοντή. Κατσινόπουλος και Μαρούγκας συμπληρώνουν την πεντάδα αλλά δεν έχουν αγωνιστεί αρκετό καιρό. Αν δεν άξιζε το νούμερο 1 ο Αρζουμανίδης θα είχα βγάλει και εδώ την αρίθμιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ RANKINGS

.
.