04/05/2024

Αλλαγές στα ελληνικά MMA rankings!

Μετά από το Cage Survivor 4 του Σαββάτου, το CFC 2 της προηγούμνης βδομάδας στην Καβάλα αλλά και τις υπόλοιπες περιφερειακές διοργανώσεις που έγιναν μετά το τελευταίο Update,  ήρθε η ώρα να επικαιροποιήσουμε τα ελληνικά MMA rankings του fightsports.g. Πριν μπούμε στις αλλαγές να πούμε το εξής:

Όπως πάντα να ξεκαθαρίσουμε ότι τα rankings είναι μια προσπάθεια για την χαρτογράφηση του Ελληνικού ΜΜΑ, η μοναδική ίσως, και ούτε το αλάθητο διεκδικούμε, ούτε καμία παντογνωσία, σε βάθος χρόνου πιστεύουν ότι θα μπουν όλα στη σειρά τους. Αν πιστεύεται ότι έχουμε αδικήσει ή παραλείψει κάποιον μπορείτε με κόσμιο τρόπο να το αναφέρετε στα σχόλια και θα το εξετάσουμε σιγουρα! 

Οι αλλαγές:

Στην γυναίκες καταρχάς. Η Ελίνα Καλλιονίδου κέρδισε την Φωτεινή Κρομμύδα στον τελικό του Cage Survivor 4 σε μια κοντινή και εντυπωσιακή μάχη. Οι δύο κοπέλες να τονίσουμε για την ώρα ότι απέχουν αρκετά από την υπόλοιπη κατηγορία. Η Καλλονίδου μάλιστα κέρδισε εντυπωσιακά και την Γαλλίδα Texeira.

Lightweight κατηγορία. Μετά και την τετράδα του Cage Survivor στα 70 κιλά αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε αυτή την κατηγορία από τα 66 κιλά και να φτιάξουμε έτσι δύο ξεχωριστές. Σε παρένθεση είναι τα κιλά που παίζουν κατ εξαίρεση κάποιοι από τους μαχητές. Πλασάρης και Θέμης παίρνουν τις δύο πρώτες θέσεις αφού έπαιξαν στον τελικό και από την στιγμή που ο Νικολακόπουλος δεν έχει αγωνιστεί εδώ και χρόνια στην κατηγορία. Αν κατέβει αυτός κάποια στιγμή και είναι νικηφόρος θα πάρει την πρώτη θέση.

 

Welterweight κατηγορία. Με την αλλαγή του Πλασάρη όλοι οι μαχητές ανεβαίνουν μια θέση. Βγήκε ο Σπανιάς που έχει καιρό να αγωνιστεί και προσθέσαμε νέα ονόματα όπως ο Μανιάς, ο Νικολακόπουλος Βασίλης και ο Κώστας Ναστούλης που έχουν καλά νικηφόρα σερί. Νικηφόρο σερί έχει και ο Σϊνης Λεονάρντο από την Θεσσαλονίκη και θα θέλαμε να τον δούμε με κάποιον άλλον της κατηγορίας. Ναστούλης και Νικολακόπουλος μοιράζονται την 10η θέση αφού δεν θέλαμε να αφήσουμε κάποιον έξω από τους δύο.

Middleweight κατηγορία. Αφαιρέσαμε Zurab γιατί είναι ανενεργός και τον Παλαιολόγο γιατί μαζί με τους Μιχαηλίδη, Χριστοδούλου και Αθηνόδωρο Μιχαηλίδη έχει πια την βάση του εκτός Ελλάδας. Αν επιστρέψει για αγώνες εδώ θα επανέλθει όπως και οι υπόλοιποι.

Στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες δεν έχουμε κάποια αλλαγή. Κάποιοι είναι ανενεργοί αλλά είναι τόσο «λιανές» οι κατηγορίες που αν τους αφαιρέσουμε δεν θα μείνει και κανείς… Ενδεικτικά και μόνο μένουν εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ RANKINGS ΕΔΩ:

Τα ελληνικά MMA rankings του fightsports.gr