03/05/2024

Αλλαγές στα ελληνικά ΜΜΑ rankings του fightsports.gr

Πέρασε και το καλοκαίρι και μπαίνουμε σχεδόν αμέσως στη νέα ΜΜΑ σεζόν με πρώτο μεγάλο event το MMA Challenge Pro 2 της Θεσσαλονίκης την άλλη βδομάδα όπου θα κριθεί η τοπ θέση της heavyweight κατηγορίας των ΜΜΑ. Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κατηγορίας μέχρι σήμερα, Νέστορας Μπατζέλας, αντιμετωπίζει την μεγάλη πρόκληση του διπλού χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή της πάλης Γιάννη Αρζουμανίδη ο οποίος μέχρι τώρα ήταν στο #3 της κατάταξης αλλά μετά την ήττα του Γ. Κατσινόπουλου από τον Μπατζέλα υπάρχει μια αλλαγή, ενόψει και της μάχης της Θεσσαλονίκης. Φυσικά ο Νέστορας μένει πρώτος, δεύτερος ο Αρζουμανίδης και τρίτος ο Κατσινόπουλος με τις επόμενες δύο θέσεις να μένουν ίδιες. Γενικά η κατηγορία είναι αρκετά ισχνή και καλό είναι σιγά σιγά να βλέπουμε νέους μαχητές να βγαίνουν.

Άλλη μια αλλαγή έχουμε στην κατηγορία των 93 κιλών αφού ο Ανδρέας Μιχαηλίδης υπέγραψε συμβόλαιο με το Bellator και τουλάχιστον για φέτος δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να τον δούμε εντός συνόρων. Άρα βγαίνει εκτός rankings με την ίδια λογική που έχει βγει και ο Τόνυ Χριστοδούλου. Γενικά υπάρχουν πολλοί μαχητές που παίζουν από τα 84 στα 93 και υπάρχει η σκέψη να ενωθούν οι κατηγορίες αλλά θα δούμε στο τέλος της χρονιάς. Αυτός που μπαίνει στην 5η θέση είναι ο Μιχάλης Λαμπράκης πού είχε έναν εντυπωσιακό αγώνα στο Throwdown 3.

Στα 84 κιλά μένουν όλα ίδια για την ώρα αλλά με δεδομένα τα πολύ δυνατά παιχνίδια των Μορούλη – Παλαιολόγου και Στρουμπούλη – Ογκανεσιάν μπορεί στο τέλος του χρόνου να έχουμε αλλαγές. Επίσης περιμένουμε να δούμε αν θα αγωνιστεί και ο Νίκος Σοκώλης.

Στα 77 κιλά επανέρχεται ο Αλέξης Νικολακόπουλος για την ρεβάνς του με τον Χρήστο Πλασάρη. Έλειπε από τα προηγούμενα rankings γιατί ήταν στο εξωτερικό για αγώνες. Με βάση όλη τους την καριέρα ο Νικολακόπουλος είναι το αδιαμφισβήτητο νρ. 1 αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ήττα του από τον Πλασάρη στο GFC 5 και θα πρέπει να μοιραστούν την πρώτη θέση μέχρι τον αγώνα τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγεί εκτός κάποιος από την 5δα…

Στην κοινή κατηγορία των 66 και 70 κιλών δεν έχουμε για την ώρα αλλαγές αλλά μπορεί να την ανανεώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου με κάποια ματς που περιμένουμε.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ RANKINGS ΕΔΩ

MMA-300x201